Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αθωώθηκαν οι 99 φοιτητές και καθηγητές του πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου

Αθώοι κρίθηκαν σήμερα από το Δικαστήριο οι 99 κατηγορούμενοι φοιτητές και καθηγητές του τμήματος Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων του πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου, που λειτουργούσε στη Ναύπακτο.

Όλοι αυτοί είχαν μηνυθεί από καθηγητή του τμήματος. Το θέμα ξεκίνησε όταν οι φοιτητές απέστειλαν επιστολή προς τον Πρόεδρο του τμήματος που τότε ήταν ο μετέπειτα Πρύτανης του ΤΕΙ Πάτρας, στην οποία ανέφεραν ότι ο καθηγητής ούτε λίγο ούτε πολύ δεν ήταν συνεπής στο μάθημά του, δηλαδή αργούσε ή δεν πήγαινε καθόλου και ότι δεν έκανε σωστή βαθμολόγηση και αξιολόγηση στις εξετάσεις.


Μετά την κατάθεση της επιστολής, η οποία συνοδευόταν από τις υπογραφές τους, ο Πρόεδρος του τμήματος έφερε το θέμα στην Γενική Συνέλευση του τμήματος όπου και συζητήθηκε. Για τον λόγο αυτό ο καθηγητής  τον κατηγόρησε ότι δεν έπρεπε να κάνει αυτή την ενέργεια διότι τον διαπόμπευσε.

Όπως ακούστηκε όμως στην αίθουσα από την στιγμή που επρόκειτο για ένα εκπαιδευτικό θέμα ο Πρόεδρος του τμήματος δεν μπορούσε να μην το θέσει σε γνώση της εκπαιδευτικής κοινότητας διότι τότε θα κατηγορείτο για αποσιώπηση.

Ωστόσο δεν λήφθηκε καμία απόφαση κατά του καθηγητή, παρά μόνον αποφασίστηκε ομόφωνα να παραπεμφθεί η υπόθεση στο ανώτερο όργανο δηλαδή την Πρυτανεία του ΤΕΙ.

Ο μηνυτής ισχυρίστηκε επίσης ότι όλα αυτά για τα οποία τον κατηγορούσαν οι φοιτητές ήταν ψευδή και ότι οι υπογράφοντες δεν ήταν στο σύνολό τους φοιτητές του τμήματος. Είπε ότι ελάχιστοι ήταν εκείνοι που παρακολουθούσαν τα μαθήματά του και οι υπόλοιποι ήταν φίλοι τους ή ακόμα και μαθητές λυκείου που υπέγραψαν ένα λευκό χαρτί χωρίς να γνωρίζουν το περιεχόμενο.

Μάλιστα ο καθηγητής  ισχυρίστηκε ότι όλα αυτά ήταν κατευθυνόμενα από τον Πρόεδρο του τμήματος για να τον διώξει από το τμήμα. Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους φοιτητές δεν ήταν παρόντες στο Δικαστήριο και εκπροσωπήθηκαν από τον δικηγόρο τους.

Οι παρόντες κατηγορούμενοι και οι δικηγόροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι δεν ίσχυε τίποτε από όσα τους κατηγορεί ο μηνυτής και ότι ούτως ή άλλως στο εκπαιδευτικό ίδρυμα υπήρχε η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για όλο αυτά που του καταλόγισαν οι φοιτητές, καθώς οι συζητήσεις στους διαδρόμους ήταν καθημερινές.

Συνεπώς, όπως είπε ο Πρόεδρος του τμήματος, αλλά και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι καθηγητές και οι συνάδελφοί τους που ήταν μάρτυρες, δεν θα μπορούσε να αποσιωπηθεί ένα τέτοιο γεγονός.

Στην έναρξη της Δίκης μάλιστα ο δικηγόρος του μηνυτή θέλησε να αναβάλει την υπόθεση επειδή είχε γίνει ένα λάθος στο επίθετο της μιας κατηγορουμένης τότε φοιτήτριας. Ωστόσο επειδή η υπόθεση έχει αναβληθεί κι άλλες φορές η Έδρα αποφάσισε να την συνεχίσει.

Ένας ακόμη, εξίσου σημαντικός λόγος για την ολοκλήρωση αυτής της υπόθεσης είναι ότι, οι κατηγορούμενοι έχοντας αυτή την εκκρεμότητα σε βάρος τους δεν μπορούσαν όλα αυτά τα χρόνια να προχωρήσουν επαγγελματικά.

Η αθώωση όλων πάντως θεωρήθηκε από τους ίδιους δικαίωση για την ταλαιπωρία που υπέστησαν από το 2014 μέχρι σήμερα, όπως υπογράμμισαν μετά το τέλος της διαδικασίας.

Πηγή: aixmi-news.gr

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
pap spanakopita 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button