ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αθώοι και οι τελευταίοι κτηνοτρόφοι της Λεπενούς για τα βοοειδή του Πεταλά

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο, μετά τους μαζικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ τον Ιανουάριο του 2017

Σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 στο Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδος στο Αγρίνιο, έπεσε η αυλαία της δικαστικής διαμάχης μεταξύ των κτηνοτρόφων – παραγωγών της Λεπενούς και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η γνωστή υπόθεση, που είχε προκαλέσει σάλο στις αρχές του 2017 είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ, όταν ο ΟΠΕΚΕΠΕ κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας διενήργησε αιφνιδιαστικό έλεγχο με πολυπληθές κλιμάκιο, σε 202 κτηνοτρόφους στην περιοχή της Λεπενούς για το ζωικό κεφάλαιο των βοοειδών. Λίγο αργότερα είχαν διαρρεύσει πληροφορίες για σοβαρές αποκλίσεις στο δηλωθέν ζωικό κεφάλαιο (της τάξης του 68%), σε σχέση με αυτό που βρέθηκε. Ακολούθησαν σφοδρές αντιδράσεις και υποβλήθηκαν μαζικά ενστάσεις, ενώ οι κτηνοτρόφοι συγκρότησαν Επιτροπή Αγώνα και καταφέρθηκαν κατά της ΔΑΟΚ Αιτωλοακαρνανίας και του τότε Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, κατηγορώντας τους για την στάση τους. Αποκαλυπτικές συζητήσεις είχαν γίνει και στη βουλή, μετά από ερωτήσεις βουλευτών της Αιτωλοακαρνανίας. Στους κτηνοτρόφους επιβλήθηκαν καταλογισμοί για τις επιδοτήσεις που έλαβαν, ενώ υπήρξε και ποινική εξέλιξη.


Ξεκίνησε έτσι, ένας μαραθώνιος δικαστικός αγώνας των κτηνοτρόφων (τον οποίο το agriniopress παρακολουθούσε στενά) και σήμερα 19-3-2024 στο Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδος αθωώθηκαν και οι τελευταίοι κτηνοτρόφοι λόγω αμφιβολιών.

Σύμφωνα με τον διακεκριμένο Αγρινιώτη νομικό κ. Παντελή Βαμβακά, Δικηγόρο Παρ’ Αρείω Πάγω που χειρίστηκε την υπόθεση και εκπροσώπησε τους περισσότερους των κατηγορουμένων, όπως και του νομικού κ. Γεωργίου Γρίνου, συνηγόρου υπεράσπισης των κατηγορουμένων, εξαρχής διατυπώθηκε η άποψη ότι δεν συνέτρεχε εν προκειμένω η αξιόποινη πράξη της απάτης.

Τον ισχυρισμό αυτόν,  υιοθέτησε πλήρως και το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, δικαιώνοντας έτσι όλους τους κτηνοτρόφους της Λεπενούς που επλήγησαν ηθικά , αλλά και οικονομικά από την δικαστική περιπέτεια αυτή.

Ο δικηγόρος Παντελής Βαμβακάς
Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button