ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αστακός: Βαριά «καμπάνα» σε κατάστημα για ηχορύπανση και μέτρα covid

Δεν υπήρχαν απολυμαντικά, η υπεύθυνη εργαζόταν χωρίς πιστοποιητικό/ test και μάσκα

Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή του Αστακού, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας μια γυναίκα.

Η εν λόγω διαπιστώθηκε να λειτουργεί ως προσωρινά υπεύθυνη κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εξυπηρετώντας 14 καθήμενους και δέκα όρθιους πελάτες, χωρίς να υπάρχουν τοποθετημένα απολυμαντικά στα τραπέζια του καταστήματος, ενώ η ίδια στερείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, δεν είχε προβεί στην διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου για τον κορωνοϊό και εργαζόταν, χωρίς να κάνει χρήση προστατευτικής μάσκας.


Επιπλέον, διαπιστώθηκε να έχει θέσει σε λειτουργία στερεοφωνικό συγκρότημα με ηχεία και να κάνει χρήση μουσικής σε υψηλή ένταση, στερούμενη άδεια από την αρμόδια αρχή, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ηχορύπανση, διαταράσσοντας την κοινή ησυχία των περιοίκων.

Στην συλληφθείσα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο -2.600 ευρώ και επτά ημέρες αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης.

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. «Να κάνει χρήση μουσικής σε υψηλή ένταση στερούμενη άδειας από αρμόδια αρχή, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ηχορύπανση, διαταράσσοντας την κοινή ησυχία των περιοίκων». Δηλαδή αν είχε άδεια από αρμόδια αρχή δεν θα δημιουργούταν ηχορύπανση και δεν θα διατάρασσε την κοινή ησυχία; Κάποτε πρέπει να τελειώσει το παραμύθι πως δικαιούται κάποιος, με άδεια από το δήμο, να διαταράσσει την κοινή ησυχία . Καμμία άδεια του δήμου δεν ακυρώνει την ισχύ της νομοθεσίας περί ηχορύπανσης και κοινής ησυχίας . Κανένας Δήμος δεν έχει δικαίωμα να εκδώσει νόμιμη άδεια λειτουργίας μουσικής, σε ανοιχτό χώρο, κατά τις ώρες κοινής ησυχίας, παρά μόνον για κλειστό χώρο με ηχομόνωση, για συγκεκριμένη μέρα με συγκεκριμένη ώρα λήξης, και με τον όρο να μην γίνεται αντιληπτή η ένταση της μουσικής στο εξωτερικό του εγκεκριμένου χώρου. Ο Δήμος δεν είναι υπεράνω του νόμου , αντίθετα υποχρεούται να τηρεί τον νόμο περισσότερο και από τους απλούς πολίτες. Τέλος πάντων μεγάλο μπράβο στην αστυνομία στον Αστακό που δεν έκανε τα στραβά μάτια στην διατάραξη κοινής ησυχίας (όπως δυστυχώς κάνει συστηματικά η αστυνομία κάπου αλλού) .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button