Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αστακός: Παράπονα για τον αστυνομικό κλοιό στον Άγιο Νικόλαο

Πολιούχος του Αστακού ο Άγιος Νικόλαος και υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν μια πανηγυρική ημέρα για την περιοχή.

Η πανδημία του κορωνοϊού παρόλα αυτά δεν το επέτρεψε. Αντιθέτως, επέφερε εικόνες που προκάλεσαν τα έντονα παράπονα σε πολίτες του Αστακού που είδαν τον ναό του Αγίου Νικολάου σε αστυνομικό κλοιό.

Η εξέλιξη είχε προδιαγραφεί άλλωστε στην πρόσφατη συνάντηση του Αστυνομικού Διευθυντή με τον δήμαρχο. Μάλιστα ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Ζώγας εξέφρασε τη δυσαρέσκεια στον Μητροπολίτη ζητώντας την παρέμβαση του.

Αναλυτικά, η ανοικτή επιστολή προς τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά:

«Του κ. Νίκου Ζώγα,

Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου με την παράταξη ”Αναζωογόνηση Ξηρομέρου”.

Άγιε Δέσποτα, στέλνω αυτή την επιστολή με σεβασμό στο πρόσωπο σας! Εκφράζω την λύπη μου και την δυσαρέσκειά μου για την εικόνα που αντίκρισα σήμερα έξω από τον πολιούχο της κωμόπολης Αστακού, τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου.

Ποιος δίνει το δικαίωμα σε έναν χώρο ιερό ο οποίος ανήκει στους πιστούς, να είναι κλεισμένος έως και οι αυλόπορτες και ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ να φυλάσσονται με 3 περιπολικά και 7 αστυνομικούς!

Για ποιο λόγο βρισκόταν εκεί; Περίμεναν τίποτα τρομοκράτες; Περίμεναν εμπόρους ναρκωτικών; Περίμεναν ληστές; Ούτε επί Τουρκοκρατίας δεν συνέβαιναν αυτές οι καταστάσεις!

Άγιε Δέσποτα! Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί πιστεύουμε στην αιώνια ζωή, δεν φοβόμαστε τον θάνατο!
Ο θάνατος νικήθηκε από τον Σωτήρα ΧΡΙΣΤΟ μας!

Θέλω εσείς ως ποιμένας του τόπου μας να πάρετε θέση και να μην επιτρέψετε ξανά τέτοιες καταστάσεις. Να σεβαστούμε ναι μεν τους «ειδικούς», αλλά να ακουστεί και ο λόγος των ειδικών που έχουν αντίθετη άποψη! Ο κάθε άνθρωπος έχει ελεύθερη βούληση να αποφασίζει για τα πιστεύω του! Γιατί αυτή η διάκριση και ο πόλεμος ενάντια στους Χριστιανούς;

Γιατί αυτή η «καθολική απαγόρευση» ακόμα και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας; Ούτε για προσκύνημα στον άδειο ναό; Από πού θα μεταδοθεί ο ιός όταν δεν υπάρχουν άνθρωποι; Στα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης δεν μεταδίδεται ο ιός;

Όπως ως άνθρωποι έχουμε ανάγκη τα υλικά αγαθά πρώτης ανάγκης, έτσι οι Χριστιανοί έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας!

Πως θα μεταδιδόταν ο ιός αν έβγαινε ο ιερέας με δυο ανθρώπους κρατώντας την εικόνα του Αγίου κάνοντας λιτανεία;

Πώς θα μας προστατέψει ο Άγιος και πώς θα μας λυπηθεί ο Θεός; Αν δεν τιμούμε και δεν προσευχόμαστε στους Αγίους με μετάνοια;

Διότι όπως είπε και ο Κύριος μας: «Εάν έχετε πίστη σε μένα ως έναν κόκκο σινάπεως, τότε και βουνά θα μετακινήσετε».

Επομένως η πίστη είναι αρκετή για να διώξει τους ιούς, γι αυτό Σας παρακαλώ πολύ πάρτε θέση!
Με εκτίμηση από τα βάθη της καρδιάς μου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Ξηρομέρου

Νικόλαος Ζώγας»

Πηγή: xiromeronews.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button