ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Αριστείο και πρώτο βραβείο για το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου στον 7ο διαγωνισμό Education Leaders Awards 2022

Το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου συμμετείχε στον διαγωνισμό Education Leaders Awards 2022 από τον οποίο αποκόμισε σημαντικότατες διακρίσεις.

Ειδικότερα, έθεσε υποψηφιότητα στην κατηγορία «Συμμετοχή σε προγράμματα / Εξωστρέφεια & Συνεργασία / Συνεργασία με Επιχειρηματικούς Φορείς και Οργανισμούς», στην οποία κατόρθωσε να κατακτήσει το 1ο βραβείο (χρυσό). Παράλληλα, λόγω της υψηλότερης βαθμολογίας που συγκέντρωσε η υποψηφιότητα του 5ου ΓΕΛ Αγρινίου, συγκριτικά με τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους της κατηγορίας, έλαβε και αριστείο (platinum) στη γενική κατηγορία «Συμμετοχή σε προγράμματα».


Δυο λόγια για τον διαγωνισμό και τη διαδικασία αξιολόγησης

Τα Education Leaders Awards 2022 αποτελούν διαγωνισμό βράβευσης σχολείων ο οποίος πραγματοποιείται τα τελευταία 7 χρόνια στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Αφορά εκπαιδευτικούς φορείς που καινοτομούν, τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα, από όλες τις βαθμίδες και από όλες τις περιοχές της χώρας, με στόχο να αναδειχτούν οι βέλτιστες πρακτικές στην εκπαίδευση.

Οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί που καταθέτουν υποψηφιότητα υποβάλλονται σε διαδικασία αξιολόγησης του έργου τους από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού (https://www.educationleadersawards.gr/judges/). Πρόεδρος αυτής είναι η πρώην υπουργός παιδείας, η κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, και μέλη της πανεπιστημιακοί καθηγητές και στελέχη της εκπαίδευσης από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Σημειώνεται πως στον διαγωνισμό συμμετέχουν αρκετά ιδιωτικά σχολεία, κολλέγια, ΙΕΚ, δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια. Παρ΄ όλα αυτά, κατάφερε όχι μόνο να διακριθεί στην υποκατηγορία που έθεσε υποψηφιότητα, αλλά να κατακτήσει και το αριστείο στη γενική κατηγορία ξεπερνώντας πολλά ιδιωτικά ιδρύματα.

Αναφορικά με τα κριτήρια βάσει των οποίων βραβεύτηκε το 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου, τονίζει η σχετική ενημέρωση:

Η υποψηφιότητά μας στηρίχθηκε στα εξής προγράμματα που συμμετέχουμε/υλοποιούμε κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά:

Α. στα ευρωπαϊκά προγράμματα Erasmus+:

  1. Meeting of Technology and Cultural Heritage (κωδ. 2020-1-PL01-KA229-081888_2)
  2. STEAMbuilders https://steambuilders.eu/el/ (κωδ. 2020-1-FR01-KA201-080668)
  3. MAXIMUS https://maximusproject.eu/ (κωδ. 2020-1-SK01-KA226-SCH-094401)
  4. RoboPOWER (κωδ. 2020-1-UK01-KA227-SCH-094652)
  5. Αρχαία ελληνική τεχνολογία και πολιτισμός: αρχαίες ιδέες, νέες υλοποιήσεις μέσω STEAM (κωδ. 2020-1-EL01-KA101-078589)

Β. στο «Πρόγραμμα Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» και τις πολλαπλές δράσεις που υλοποιήσαμε στο πλαίσιο αυτού

Γ. στη συμμετοχή μαθητριών/-τών μας σε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία διοργανώνονται από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Μέσα από τη συμμετοχή στα προγράμματα Erasmus+ και σε δράσεις δημιουργούμε τις ευκαιρίες, ώστε να προσφέρουμε στους/στις μαθητές/ -τριες μας νέες εμπειρίες και να συμβάλλουμε στην επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών μας. Στα περισσότερα προγράμματα πραγματοποιούμε εκπαιδευτικές επισκέψεις σε ιδρύματα και σχολεία του εξωτερικού, δεχόμαστε επισκέψεις στο σχολείο μας, ενώ αναπτύσσουμε εκπαιδευτικό υλικό και υλοποιούμε καινοτόμες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Παράλληλα, μέσα από το «Πρόγραμμα Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», οι μαθητές/τριες μας συνομίλησαν με ευρωβουλευτές/-τριες και προβληματίστηκαν για θέματα που αφορούν τις πολιτικές και τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η βράβευση του σχολείου μας και η πρωτιά στην ευρύτερη κατηγορία «Συμμετοχή σε προγράμματα» είναι μια αναγνώριση των προσπαθειών μας σε πανελλαδικό επίπεδο και, θεωρούμε πως συνιστά μια σημαντική διάκριση για την πόλη μας. Επισημαίνεται ότι συνιστά αποτέλεσμα της συνεργασίας μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών, οι οποίοι αγκαλιάζουν και στηρίζουν όλες τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από τα μέλη του συλλόγου διδασκόντων.

Πιστεύουμε ότι και την επόμενη σχολική χρονιά, για την οποία προβλέπονται αρκετές εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών στο εξωτερικό και συμμετοχή σε εκπαιδευτικές δράσεις, θα προσφέρουμε στα παιδιά μας ακόμη πιο σημαντικές εκπαιδευτικές εμπειρίες.

 

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button