Γεγονότα

Άρχισαν τα όργανα στα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου

epi-panepistimioΚαθηγητές του ΔΠΠΝΤ ζητούν την κατάργηση του Τμήματος και την μεταφορά του στην Πάτρα

Λίγο έως πολύ αναμενόμενο ήταν για πολλούς που εξέφραζαν φόβους με την απώλεια της αυτονομίας του Πανεπιστήμιου στο Αγρίνιο, ότι αργά ή γρήγορα θα εκφράζονταν διάφορες τάσεις “απόσχισης” Τμημάτων  από το Αγρίνιο και μεταφοράς τους στην Πάτρα.

Απλά αυτές οι τάσεις όπως φαίνεται εκδηλώθηκαν πολύ νωρίς και πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι των Υπουργικών Αποφάσεων για το Σχέδιο “Αθηνά” . Όπως φαίνεται και πάλι κάποιοι επιδεικνύουν ιδιαίτερη βιασύνη και σπουδή για να απομακρυνθούν Τμήματα για λόγους που προς το παρόν δεν μπορούν να γίνουν γνωστοί, που αφήνουν όμως πολλές εικασίες ως προς το κίνητρο των ενεργειών αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Γ” , πριν από λίγες μέρες δυο καθηγητές του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών έστειλαν επιστολή προς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου της Πάτρας, ζητώντας ουσιαστικά την διάλυση του Τμήματος και την προσάρτηση του στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών. Μια επιστολή που έχει τύχει , όπως έχει διαρρεύσει της αποδοκιμασίας των υπολοίπων μελών ΔΕΠ του Τμήματος, αλλά και του ομότιμου καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας κ. Παλιούρα που θεωρείται ο πανεπιστημιακός που έθεσε τις βάσεις και ήταν από τους πρωτεργάτες για την δημιουργία του Τμήματος αυτού.
Η αντίδραση του κ. Παλιούρα, που σημειωτέον ο ένας εκ των συντακτών της επιστολής επίκουρος καθηγητής κ. Μεράτζης υπήρξε στενός συνεργάτης του και διδάκτορας του, στην είδηση αυτή είναι οργισμένη:  “Θεωρώ ότι είναι μια κίνηση χωρίς νόημα, την αποδοκιμάζω απερίφραστα, δεν έχει καμιά λογική βάση. Δεν μπορώ να εξηγήσω τι μπορεί να βρίσκεται στο μυαλό των δυο συντακτών της επιστολής, αφού ουσιαστικά με την κατάργηση των Τμημάτων καταργούν και τους ίδιους τους εαυτούς τους, αφού εάν συμβεί αυτό που ζητούν καταργούνται οι θέσεις τους” .

Ο κ. Παλιούρας είχε καταθέσει ρεαλιστικές προτάσεις ώστε το Τμήμα, που είναι το νεώτερο εκ των τριών Τμημάτων του Αγρινίου,  να καταστεί  πρωτοποριακό και δυναμικό, αφού την περίοδο εκείνη δεν υπήρχε στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Τμήμα τέτοιας κατεύθυνσης. “Είχαμε καταθέσει διάφορες προτάσεις για το συγκεκριμένο Τμήμα και είχαμε εξασφαλίσει και κορυφαίους πανεπιστημιακούς που είχαν εκδηλώσει διάθεση να έρθουν από το εξωτερικό για να διδάξουν. Τέλος πάντων, μπορεί πολλές από τις προτάσεις μας να μην υλοποιήθηκαν και το Τμήμα να μην έγινε όπως εμείς το ονειρευτήκαμε, αλλά η ουσία είναι ότι υπάρχει και λειτουργεί και είναι ανόητο κάποιοι να θέλουν την κατάργηση του” τονίζει ακόμη ο κ. Παλιουρας.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες που υπάρχουν η επίμαχη επιστολή δεν έχει παραδοθεί στο Τμήμα αλλά έχει προωθηθεί απευθείας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ενώ απλά έγινε μια ανάγνωση της στην Γενική Συνέλευση, προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις. Δεν έχει γίνει γνωστή η επιχειρηματολογία των δυο καθηγητών  πάνω στο θέμα, αλλά σε κάθε περίπτωση έχει προκαλέσει αρκετές συζητήσεις και δεν είναι λίγοι αυτοί που πλέον αναρωτιούνται ποιό θα είναι το επόμενο χτύπημα κατά των Πανεπιστημιακών Τμημάτων του Αγρινίου…

Π.Η.Τ.

EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΓΟΝΟΣ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button