ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αρχαίο Θέατρο Στράτου: Καθοριστική η συμβολή της Περιφέρειας στο έργο της αποκατάστασης-ανάδειξης

Το έργο της ανάδειξης και αποκατάστασης του μεγαλύτερου αρχαίου θεάτρου στην Αιτωλοακαρνανία, βρίσκεται σε εξέλιξη και αναδείχθηκε εκ νέου στην επικαιρότητα με σχετικό ρεπορτάζ κεντρικού τηλεοπτικού δικτύου.

Οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν όμως σχετικά με το έργο και ειδικά στο πιο κρίσιμο σημείο τους, αυτό της χρηματοδότησης δηλαδή, δεν ήταν ορθές, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει και σε παρεξηγήσεις…


Συγκεκριμένα αναφέρονταν πως η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Υπουργείο Πολιτισμού, κάτι που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, μιας και τα χρήματα δόθηκαν με την υπογραφή του Νεκτάριου Φαρμάκη….

Για την απαραίτητη αποκατάσταση της αλήθειας το agriniopress, δημοσιοποιεί και την σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος για την ένταξη του έργου «Στερέωση, αποκατάσταση και ανάδειξη του Θεάτρου Στράτου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Ελλάδα”. Η πράξη μάλιστα, συγχρηματοδοτείται απο το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ενώ δικαιούχος του έργου είναι η τοπική Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Αναλυτικά η απόφαση ένταξης , με ημερομηνία 30 Ιουλίου του 2020 και οι παρεμβάσεις που προβλέπονται με συνολικά προϋπολογισμό 1,6 εκατ. ευρώ:

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button