ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Αποψη-Γιώργος Παπαναστασίου: Ο αναμορφωτής Δήμαρχος του Αγρινίου

Το μεράκι του για προσφορά στον τόπο που γεννήθηκε, συνεχίζεται…

Ερέτην χρήναι πρώτα γενέσθαι πριν πηδαλίοις επιχειρείν. Αριστοφάνης

Γράφει ο Καθηγητής Χρήστος Γερ. Σιάσος


Μετά από τις Εθνικές εκλογές που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 25 Ιουνίου, άρχισαν οι συζητήσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές Α’ και Β’ βαθμού, του Οκτωβρίου. Στα επιτελεία όλων των υποψηφίων έχει ανάψει για τα καλά η αγωνία για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Ο ψηφοφόρος, σύμφωνα με τον αείμνηστο σπουδαίο και εκλεκτό ιστορικό, φίλο μου, Σαράντο Καργάκο,  αναζητά ηγέτες «εκ βάθρων και όχι εκ βόθρων». Αναζητά τον μαχητή, τον αγωνιστή, τον φωτισμένο άνθρωπο που να κατέχει τη γνώση και όχι την έπαρση. Τον άνθρωπο που πρώτα να έχει γίνει καλός κωπηλάτης και μετά να πάρει στα χέρια του το τιμόνι του «σκάφους», όπως μας λέει ο Αριστοφάνης, και όχι σαν τους, κατά καιρούς «πολιτικούς αστέρες», τεχνοκράτες και κάθε λογής πολιτικάντηδες που έλαμψαν για λίγο, απέκτησαν απρόσμενη αυτοδιοικητική παρουσία και ρόλο ρυθμιστή και μετά «έσβησαν»!!!

Ο λόγος φυσικά για τον πολύ καλό μου φίλο και πατριώτη Δήμαρχο Αγρινίου που, για δύο συνεχόμενες 4/τίες είναι στο τιμόνι του Δήμου Αγρινίου, Γιώργο Παπαναστασίου. Είμαστε και οι δυό Μακρύνειοι και μας ενώνει, χρόνια τώρα, η μεγάλη μας αγάπη για τον τόπο μας.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου ζει στο Αγρίνιο, με καταγωγή από το χωριό  Δαφνιά Μακρυνείας πρώην Κάτω Μποτίνου. Οι γονείς του, Παντελής και Ειρήνη, τον μεγάλωσαν και του «φύτεψαν» αγάπη και σεβασμό προς τον συνάνθρωπο. Χωριανοί του, πότισαν με το αίμα τους το δένδρο της ελευθερίας για την  Ελλάδα και όπως γράφω στο βιβλίο μου με τίτλο:  «ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΤΟ 1821» ο προπάππους του έπεσε στην Επανάσταση του 1821:  «ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. Αγωνιστής από το χωριό Κάτω Μποτίνο, σημερινός Δαφνιάς Μακρυνείας, της επαρχίας Μεσολογγίου, γεννήθηκε το 1807. Έλαβε μέρος στην Επανάσταση του 1821. Πολέμησε υπό τις διαταγές του οπλαρχηγού του Ζυγού Δημήτρη Μακρή στο Βραχώρι, στο Ζαπάντι, στον Καρβασαρά, στις μάχες του Μακρυνόρος. Επίσης, πολέμησε σε μάχες της Ανατολικής Ελλάδας, στην Αράχωβα, στη μάχη της Μουσουνίτσας, το χωριό του Αθανασίου Διάκου. Υπηρέτησε στη Χιλιαρχία του Κωστάκη Βλαχόπουλου μέχρι το 1829. Δεν έλαβε καμιά ανταμοιβή για τις υπηρεσίες που πρόσφερε».

Είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Ελευθερία Ζαπαντιώτη και έχουν δύο γιούς. Είναι Πολιτικός Μηχανικός και εργάζεται από το 1993 στο Αγρίνιο. Για πρώτη φορά εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος το 1998. Στη συνέχεια Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Αιτωλοακαρνανίας. Επίσης, το 2000 εκλέγεται μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ τμήματος Αιτωλοακαρνανίας και στη συνέχεια μέλος της Διοικούσας Επιτροπής. Το 2002 ορίζεται Αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας με σπουδαίο έργο κατά τη διάρκεια της θητείας του. Στις Νομαρχιακές εκλογές του 2002 επανεκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος και το Μάρτιο του 2004 εκλέγεται Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας και επανεκλέγεται το έτος 2007. Από το 2012 έως 2014, διετέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Από το Σεπτέμβριο του 2004 έως τον Οκτώβριο του 2005 διετέλεσε αναπληρωτής διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (Ρίο).

Στις Δημοτικές εκλογές του 2014, ως επικεφαλής της παράταξης “Αγρίνιο Νέα Αρχή-Τόπος Να Ζεις”  εξελέγη Δήμαρχος του Δήμου Αγρινίου. Οι συμπολίτες του  ανανέωσαν την εμπιστοσύνη  προς το πρόσωπο  του με την επανεκλογή του στη θέση του Δημάρχου Αγρινίου, το 2019.  Ο πολύπειρος Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου όλα αυτά τα χρόνια με αξιοπρέπεια, αξιοσύνη, πίστη και αγάπη εργάζεται μέρα και νύχτα προκειμένου η Πατρίδα του, το Αγρίνιο που τόσο αγαπά να βρει την ταυτότητά του. Αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον. Είναι  άνθρωπος που αποπνέει γνώση και ξεχωρίζει για την αμεσότητα, την αυθεντικότητά του και το ήθος του. Έχει ανεξάντλητη διάθεση, αγάπη και μεράκι για να προσφέρει στον τόπο που γεννήθηκε, με όραμα, που κρατά μέσα του για το μέλλον, με υπευθυνότητα και ελπίδα.

Στον χαιρετισμό της παρουσίασης του βιβλίου μου στο Αγρίνιο, ο Γιώργος Παπαναστασίου εξήρε την μεγάλη προσπάθεια μου λέγοντας: «… είναι ένα σημαντικό βιβλίο για τον τόπο μας. Είναι ένα βιβλίο που καταγράφει σχεδόν όλη την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στο Νομό μας, τον ρόλο των Μοναστηριών και του Κλήρου, την καταγραφή των πεσόντων Αιτωλοακαρνάνων και Φιλελλήνων…Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν καρπός της κρίσης σε ιδανικά και αξίες η περίφημη φράση, «Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία» υπήρξε το μέγιστο… Πιστεύω ότι αυτό το βιβλίο, του φίλου Χρήστου, θα αποτελέσει ανεκτίμητη παρακαταθήκη σε μελλοντικές γενιές…»

Τη βούληση και την αποφασιστικότητά του να δώσει συνέχεια στην ανάπτυξη του Δήμου του την εκφράζει καθημερινά και είναι έτοιμος για να υπογράψει ένα νέο συμβόλαιο με όλους τους συμπολίτες του για τη νέα τετραετία που έρχεται. Όραμά του είναι η διαμόρφωση ενός σύγχρονου, λειτουργικού Δήμου, που θα συμβάλει στην ποιοτικότερη ζωή όλων εμάς που ζούμε στο Δήμο Αγρινίου.

Οι Δημότες του, δύο 4/τίες τώρα του έδειξαν το δρόμο, άφησαν πίσω τους τα σύνδρομα του παρελθόντος και με γνώμονα το συμφέρον των πολλών και του τόπου τους κοιτάζουν ΜΟΝΟ μπροστά. Οι πολιτικές αυτές δικαιώνονται στην πράξη με την σκληρή δουλειά, τη σύνεση, την εντιμότητα, τη διαφάνεια, την τόλμη και τη λογοδοσία.

Στο χέρι μας είναι να κεφαλαιοποιήσουμε για τα επόμενα χρόνια αυτή τη θέση μας με επίκεντρο την καθημερινότητα και τον Δημότη όλου του Δήμου Αγρινίου και το Αγρίνιο να συνεχίσει να είναι μια σύγχρονη μεγαλούπολη με ανοιχτούς ορίζοντες. Μ’ αυτές τις λίγες σκέψεις αγαπητέ φίλε Δήμαρχε εύχομαι ολόψυχα να έχουμε εκ νέου τιμονιέρη στο Δήμο μας, το Γιώργο Παπαναστασίου. Καλή Επιτυχία.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button