Αυτοδιοίκηση

Απολογισμός 100 ημερών από τον Νίκο Καραπάνο-νέες αιχμές για τα οικονομικά (video)

po-karapanos-apologismosΓια όλους και για όλα μίλησε σήμερα το πρωί στο Τρικούπειο ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου N. Καραπάνος.
Κάνοντας τον απολογισμό των πρώτων 100 ημερών της θητείας του, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει και στοιχεία που φανερώνουν την κακοδιαχείριση, όπως τόνισε επανειλημμένως, των προηγούμενων δημοτικών αρχών.
Παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία υπάρχει μια σαφής πρώτη εικόνα του χρέους του Δήμου, κι αυτό γιατί διερευνώνται ακόμη πολλά στοιχεία.
Τόνισε πως η νυν δημοτική αρχή έδωσε ήδη από τις πρώτες μέρες το στίγμα της, στέλνοντας στο εισαγγελέα 5 περιπτώσεις και προσπαθώντας να «δέσει» άλλες πέντε.

«Έχει αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης των οικονομικών, αφού όλες οι δαπάνες γίνονται με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και μόνο και γίνεται νοικοκύρεμα που θα κριθεί σε πέντε χρόνια», τόνισε ο Δήμαρχος.
Στον τομέα της καθημερινότητας είπε ότι με πολύ μικρό κόστος γίνονται τα αυτονόητα, και αυτό είναι κάτι που έχει φανεί.
«Καταφέραμε να έχουμε τριπλάσιο στόλο οχημάτων στην καθαριότητα και να κάνουμε τριπλάσιο έργο καταναλώνοντας από την τα μισά καύσιμα», τόνισε με νόημα, καλύπτοντας απόλυτα τους εργαζόμενους «που υπερβάλλουν εαυτόν ώστε να είναι η περιοχή μας καθαρή».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, εντείνεται η ρύθμιση των χρεών του Δήμου προς τρίτους.
Η μαύρη τρύπα στις επιχειρήσεις του δήμου παραμένει η ΔΕΥΑΜ, αν και πραγματοποιήθηκε ρύθμιση των προηγούμενων χρεών με τη ΔΕΗ και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να παραμείνει ανοιχτή η επιχείρηση.
Επίσης, τα στοιχεία από την Κοινωφελή και το Πνευματικό Κέντρο δείχνουν ότι το έργο τους πολλαπλασιάστηκε ήδη και οι προσπάθειες συνεχίζονται.
Αναφορά έγινε και στις προσπάθειες να ενταχθούν οι Εορτές Εξόδου σε Ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης και να αναβαθμιστεί ο ρόλος που μπορεί να παίξει η περιοχή μας στο τομέα του πολιτισμού, λόγω των πολλών συγκριτικών της πλεονεκτημάτων αφού γίνονται και σε αυτό τον τομέα προσπάθειες μέσω και του «Διαζώματος».


Τέλος δόθηκε η υπόσχεση για την πλήρη λειτουργία του γηπέδου Κατοχής μέσα στο 2015 καθώς και η αναβάθμιση του σταδίου Μεσολογγίου (τοποθέτηση ταρτάν) και του Αιτωλικού. Πάντως το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται πλέον στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο λόγω και της θεματολογίας θα βγουν επιπλέον ειδήσεις.

onairnews.gr

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button