Δυτική Ελλάδα

Αποκατάσταση… στον πολιτισμό και στο κάστρο της Ναυπάκτου

epi-kastro-nafpaktou

Η 22η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ναυπάκτου ζήτησε 300.000 € για την αποκατάσταση τμημάτων του κάστρου της Ναυπάκτου. Έως τέλος του έτους αναμένεται η οριστική έγκριση

Με τη νέα χρονιά (2014) αναμένεται να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης του κάστρου της Ναυπάκτου, καθώς η 22η Εφορεία Αρχαιοτήτων της πόλης έλαβε την αρχική έγκριση από το Υπ. Πολιτισμού για παρεμβάσεις στα σημεία του κάστρου όπου έχουν υποστεί φθορές.

Παρεμβάσεις τύπου αναστύλωσης, καθορισμού και προσβασιμότητας θα πραγματοποιηθούν σε τμήματα του κάστρου, τόσο του μέρους που είναι στο λιμάνι, όσο και της ακροπόλεως. Τα χρήματα που ζήτησε η 22η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ναυπάκτου για το έργο είναι 300.000 ευρώ, ωστόσο η διοίκηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ναυπάκτου δεν γνωρίζει ακόμη πώς θα καταμεριστούν και αν φυσικά αποδοθεί το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό που ζήτησε. Η οριστική έγκριση υλοποίησης του έργου αναμένεται να δοθεί έως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο χρόνος υλοποίησης του έργου αναμένεται να είναι 1,5 έτος. Στην ακρόπολη της Ναυπάκτου, όπως κάθε χρόνο, δίνονται εθελοντικές εργασίες, σε συνεργασία της 22ης Εφορείας Αρχαιοτήτων Ναυπάκτου και της Μ.Κ.Ο. «Πράσινο – Μπλε» για τον καθαρισμό του κάστρου και την φύλαξή του.

Όταν όλες οι διαδικασίες αυτές υλοποιηθούν, οι επισκέπτες θα μπορούν να το επισκέπτονται, απολαμβάνοντας παράλληλα και το περιβάλλον και την θέα που προσφέρεται. Η αποκατάσταση τμημάτων του κάστρου, αλλά γενικά η ανάδειξη του κάστρου, τόσο στο λιμάνι όσο και η ακρόπολη, συνιστά εκτός από αναβάθμιση του πολιτισμού και της ιστορικής μας ταυτότητας, ώθηση στον τουρισμό της Ναυπάκτου, κάτι που σηματοδοτεί αναβάθμιση και καλλιέργεια του τοπικού στοιχείου.

Κων/νος Χονδρός – εφημερίδα «Συνείδηση»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button