ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αποκαλυπτήρια για ένα «στολίδι» στο κέντρο του Αγρινίου: Το ανανεωμένο Κέντρο Ψυχικής Υγείας (φωτο)

Οι σκαλωσιές έφυγαν και ένα κτίριο πραγματικό στολίδι για το Αγρίνιο, όχι μόνο ως προς την όψη αλλά και ως προς το έργο που επιτελεί, αποκαλύφθηκε.

Ο λόγος για το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, επί της οδού Βότση, το οποίο και άλλαξε ριζικά με τις παρεμβάσεις και εργασίες που εκτελέστηκαν τον τελευταίο χρόνο.


Η δομή που στεγάζεται στο σημείο από το 2006, προσωρινά φιλοξενείται στο ΚΕΦΙΑΠ Αγρινίου, στην οδό Μεγάλης Χώρας. Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να επιστρέψει στη «βάση» της, στο κτίριο που κληροδότησαν ο Σπύρος Τσικνιάς και η σύζυγός του.

Το agriniopress επικοινώνησε με τον συντονιστή διευθυντή του Κέντρου, Χρήστο Σκαμνέλο, ο οποίος και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εργασίες που άλλαξαν ριζικά τον χαρακτήρα του κτιρίου.

«Ξέρετε το σημαντικό δεν είναι μόνο η δομική αναβάθμιση μα και ότι οι καλές εγκαταστάσεις που πλέον διαθέτουμε αποτελούν ένα πρώτο βήμα για την αποασυλοποίηση. Ένα περιβάλλον σύγχρονο και λειτουργικό δεν καλύπτει μόνο τις ανάγκες της κοινότητας και των εργαζόμενων. Εξασφαλίζει πρωτίστως ότι δεν θα είναι περιθωριοποιημένοι και δακτυλοδεικτούμενοι οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη την βοήθειά μας. Εξάλλου, δεν εξυπηρετούνται μόνο αυτοί στο Κέντρο μα και το σύνολο της κοινότητας για πρακτικές ανάγκες», ανέφερε.

Το Κέντρο Ψυχικης Υγείας Αγρινίου δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας που αποτελεί και την περιοχή ευθύνης του βάση της ψυχιατρικής τομεοποίησης αλλά εξυπηρετεί τμηματικά και ανάγκες γύρω νομών στην ευρύτερη περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας.

 

psyxiki ygeia kentro2

Οι παρεμβάσεις «έτρεξαν» σε συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την 6η ΥΠΕ. Κοστολογούνται περί τις 500.000 ευρώ και συνοπτικά περιλάμβαναν:

Οικοδομικές εργασίες

 • Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου, εξωτερικής στην βορειοανατολική και βορειοδυτική πλευρά, εσωτερικής στη νοτιοδυτική και νοτιανατολική πλευρά, στα δάπεδα των δωμάτων και στην οροφή του υπογείου. Αντικατάσταση όλων των εξωτερικών κουφωμάτων του κτιρίου με κουφώματα αλουμινίου θερμοδιακοπής με ρολά, σκίαστρα και ενεργειακούς διπλούς υαλοπίνακες.
 • Αποκατάσταση φθορών σε στοιχεία των όψεων, όπως κιγκλιδώματα, στηθαία εξωστών και δώματος, αρχιτεκτονικές προεξοχές κλπ.
 • Οικοδομικές παρεμβάσεις για την τοποθέτηση ανελκυστήρα
 • Τοποθέτηση ψευδοροφής γυψοσανίδας στην οροφή για την απόκρυψη των μηχανημάτων κλιματισμού και αερισμού.
 • Λοιπές οικοδομικές εργασίες (τοιχοποιίες, χρωματισμοί, ξύλινα ερμάρια κλπ) όπου απαιτείται λόγω των παρεμβάσεων και σύμφωνα με τη μελέτη.

Η/Μ εγκαταστάσεις

 • Εγκατάσταση υδραυλικού ανελκυστήρα 4 στάσεων (υπόγειο, ισόγειο, Α’ και Β’ όροφοι)
 • Αποξήλωση των υφιστάμενων δικτύων και εγκατάσταση νέων για:
 1. Ύδρευση
 2. Αποχέτευση
 3. Ισχυρά ρεύματα (νέα ηλεκτρoλογική εγκατάσταση και τοποθέτηση φωτιστικών led)
 4. Σύστημα κλιματισμού με έλεγχο και αυτονομία ανά χώρο
 5. Αερισμό

Επίσης στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνονται η εκπόνηση ενεργειακού ελέγχου και ενεργειακής επιθεώρησης μετά το πέρας των παρεμβάσεων, καθώς και η εκπόνηση μελέτης οργάνωσης και πιστοποίηση του συστήματος διαχείρισης κατά ISO 50001, από διαπιστευμένο φορέα.

psyxiki ygeia kentro3

psyxiki ygeia kentro4

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap feta rizotto 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button