Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Οι ποινές που επιβλήθηκαν για τη δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα στη Ζάκυνθο (video)

"Δεν νομίζω ότι αυτό είναι δικαιοσύνη" είπε η μητέρα του

Ανατροπή στην πρόταση του Εισαγγελέα που είχε κάνει για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση του Μπακαρι Χέντερσον. 

νοχοι κρίθηκαν οι έξι από τους εννέα κατηγορούμενους για την δολοφονία του Μπακαρι στη Ζάκυνθο, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας. Ο πρώτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη με ποινή 15 έτη φυλάκισης.

Ο δεύτερος (ο μπάρμαν), ο τρίτος και ο τέταρτος κατηγορούμενος απαλλάσσονται καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι προκάλεσαν απλή σωματική βλάβη.

Ο πέμπτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη με ποινή 5 έτη

Ο 6ος, 7ος, 8ος και 9ος κατηγορούμενος ένοχοι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Με ποινή 9 έτη για 6ο, 7ο, 8ο και 10 έτη για τον 9ο.

ΜΗΤΕΡΑ ΜΠΑΚΑΡΙ : “Δεν νομίζω ότι αυτό είναι δικαιοσύνη για μια δολοφονία”

Απογοητευμένοι με τις ποινές που αποφάσισε το δικαστήριο εμφανίστηκαν οι γονείς του Μπακάρι.

Η μητέρα του μιλώντας στους δημοσιογράφους επεσήμανε. “Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην Αμερική θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε. Τον πέταξαν και τον χτυπούσαν σαν σκυλί γύρισαν πίσω χωρίς τύψεις για αυτό που προκάλεσαν .

Δεν υπάρχουν τύψεις για τη χαμένη ζωή του παιδιού μου. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι δικαιοσύνη για μια δολοφονία. Σκότωσαν έναν άνθρωπο με άγριο τρόπο” είπε και ξέσπασε σε κλάματα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν η απόφαση να έχει ανασταλτατικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση στο Εφετείο. To δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα.

Επίσης το δικαστήριο αποφάσισε, για τον ιδιοκτήτη και τον μπάρμαν της επιχείρησης, να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον τους, για απλή συνέργεια, σωματική βλάβη και οπλοχρησία.

thebest.gr

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close