Αποχαιρετούν τον Θανάση Αλεξάκη αυτοδιοικητικές παρατάξεις του Αγρινίου

Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» για το θάνατο του Θανάση Αλεξάκη.

Στην συλλυπητήρια ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι έφυγε από τη ζωή ένας γνήσιος αγωνιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την δημοκρατία, την κοινωνική και ταξική δικαιοσύνη.


Αναλυτικά:

«Έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Αλεξάκης, ένας γνήσιος αγωνιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την δημοκρατία, την κοινωνική και ταξική δικαιοσύνη.

Ο Θανάσης Αλεξάκης υπήρξε μέλος του πρώτου Κεντρικού Συμβουλίου ης ΚΝΕ που ιδρύθηκε κατά την διάρκεια της δικτατορίας. Συμμετείχε σε όλους τους κοινωνικούς , πολιτικούς και ταξικούς αγώνες για την Δημοκρατία , τα ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα . Συμμετείχε ενεργά στους πολιτικούς αγώνες μέσα από τις τάξεις της Νεολαίας Λαμπράκη και της ΕΔΑ αρχικά και στη συνέχεια του ΚΚΕ. Για τους αγώνες του αυτούς συλλαμβάνεται από την Χούντα των Συνταγματαρχών του Απριλίου 1967 , φυλακίζεται και εξορίζεται στην Γυάρο , Ωρωπό, Λέρο , Παρθένι. Μετά την επιστροφή στο Αγρίνιο συνεχίζει τους πολιτικούς του αγώνες , εκλέγεται πρόεδρος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Αγρινίου-Αμφιλοχίας . Ως μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ υπηρετεί με πάθος , συνέπεια και στάση ζωής της ιδέες του , γεγονός που τον καταξιώνει στο σύνολο της αγρινιώτικης κοινωνίας ως έντιμο αγωνιστή και άνθρωπο.

Παράλληλα ως πολίτης που πιστεύει βαθιά στην αξία και τη σημασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες και εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος για τέσσερις θητείες . Από την θέση αυτή υπηρετεί με πάθος , έντιμο λόγο και δομημένη σκέψη τα συμφέροντα της πόλης , γεγονός που τον κάνει αποδεκτό από το σύνολο των πολιτών.

Η παράταξή μας εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ»

Ανακοίνωση εξέδωσε και η «Συμμαχία Πολιτών»

Αναφέρει:

«Απώλεια μεγάλη και δυσαναπλήρωτη για την πόλη μας ο θάνατος του Θανάση Αλεξάκη.

Ο Θανάσης Αλεξάκης υπερασπίστηκε με πάθος και συνέπεια τις ιδέες του και ταύτισε τη ζωή του με το ΚΚΕ.

Αγνός αγωνιστής για τη δημοκρατία και τη κοινωνική δικαιοσύνη φυλακίστηκε και εξορίστηκε για τις ιδέες και τους αγώνες του.

Δεν έπαψε ποτέ να παλεύει για να βρουν λύση τα πραγματικά προβλήματα του λαού και τίμησε με τη σθεναρή παρουσία του και το ήθος του το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου όπου εκλέχθηκε 4 φορές.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Για τη Συμμαχία Πολιτών

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος»

To «αντίο» της δημοτικής παράταξης «Αγρίνιο Μπορείς»:

Σήμερα αποχαιρετούμε ένα σπουδαίο άνθρωπο, ένα πραγματικό αγωνιστή.

Η απώλεια του Θανάση Αλεξάκη, ενός αγωνιστή της ζωής και της πολιτικής είναι δυσαναπλήρωτη αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην πόλη τόσο στα δημόσια αλλά και κοινωνικά δρώμενα.

Υπηρέτησε τις ιδέες του με σθένος και πάθος, δίνοντας μάχες για τα πιστεύω του, αψηφώντας τις συνέπειες δίχως να τον λυγίσει η εξορία και η φυλακή.

Αντιθέτως τον δυνάμωσαν και συνέχισε ακλόνητος και σταθερός στα αρχικά του πιστεύω.

Ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο ΑΓΡΙΝΙΟΥ ήταν πάντα παρών και με τον μεστό και στιβαρό του λόγο, με τις ιδέες του, αγωνίστηκε ανιδιοτελώς για το καλό του τόπου δίνοντας τις μάχες του εντός και εκτός αιθουσών.

Η Παράταξη «Αγρίνιο Μπορείς» εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αγρίνιο Μπορείς Αλεξάκης