PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Από σήμερα δεν υπάρχει δικαιολογία: ψώνια μόνο από τα τοπικά μαγαζιά!

Στο Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, τη Βόνιτσα ή όπου αλλού βρίσκεστε όσοι διαβάζετε αυτές τις γραμμές και θέλετε να πάρετε ένα ζευγάρι κάλτσες ή ένα φούτερ, από σήμερα απαγορεύεται να έχετε δεύτερες σκέψεις. Οφείλετε, οφείλουμε, στήριξη τα τοπικά μαγαζιά.

Ούτε τοπικισμός είναι ούτε τίποτε. Είναι απλή και χειροπιαστή αλληλεγγύη. Όχι από εκείνη την γενική κι αόριστη αλληλεγγύη για να αλλάξουμε τον κόσμο κλπ. Αλλά από την άλλη, εκείνη που βοηθάμε τον ντόπιο με το μικρό μαγαζί να τα φέρει βόλτα, να επιβιώσει.

Τα κουκιά είναι μετρημένα, όπως έχει πάει το εμπόριο πολλοί σήμερα θα ανοίξουν και δεν θα κάνουν σεφτέ, θα το μετανιώσουν. Θα πουν “καλύτερα να ήμουν σε καμιά περιοχή που δεν άνοιξε, να πάρω τουλάχιστον κάτι για τα έξοδα”. Για να αλλάξει αυτό πρέπει συνειδητά και επίμονα να αλλάξουμε την συνήθεια με τις ηλεκτρονικές παραγγελίες, έστω για μερικούς μήνες.

Είναι οι διπλανοί μας, οι συντοπίτες μας, αυτοί που πλακωνόμαστε για την μπάλα ή την πολιτική με τον Μητσοτάκη και τον Τσίπρα. Πρέπει να γίνει μια καμπάνια και από τους ίδιους και από όποιον μπορεί.

Δυστυχώς, δεν είμαστε οργανωμένοι γιατί τα τοπικά ΜΜΕ είναι απαξιωμένα από το τσουβάλιασμα (που έχει γίνει συνειδητά από συγκεκριμένους… χώρους) και γιατί οι “συλλογικότητες” και οι οργανώσεις έχουν συγκεκριμένη στόχευση.

Εν κατακλείδι: ψωνίζουμε ΜΟΝΟ από την τοπική αγορά για ένα διάστημα οπωσδήποτε. Δεν θα μείνει τίποτε όρθιο αλλιώς.

η συντακτική αγοραία μονάδα

3 Σχόλια

 1. οι παραγγελίες από την Κίνα έχουν δωρεάν μεταφορικά και 24% ΦΠΑ που βάζουν τα ΕΛΤΑ κατά τον εκτελωνισμό,
  οι παραγγελίες από τη διπλανή πόλη έχουν 3 ευρώ μεταφορικά και 3 ευρώ αντικαταβολή.
  εγώ πάνω δεν πληρώνω 6 ευρώ για να στηρίξω τους τοπικούς «επαγγελματίες».

 2. Εσένα δε σου φτάνουν οι υπόλοιπες ημέρες να ψωνίσεις ,θες Δευτέρες και Τετάρτες απόγευμα ανοιχτά.Δεν μας είπες όμως αυτές τις παραπάνω ώρες ημέρες που θες να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά ποιος θα πληρώσει τους εργαζόμενους.Γιατί οι εργοδότες έχουν βρει την καραμέλα και τη πιπιλίζουν ότι δεν πληρώνουν παραπάνω ώρες. Εδώ δεν πληρώνουν καλά -καλά αυτά που πρέπει.
  Φαίνεται δεν έχεις δουλέψει στον ιδιωτικό τομέα για να δεις τι γίνεται.
  Υ.Γ. Αλλά και σε 24 ωρη βάση τα μαγαζιά να ήταν ανοιχτά κάποιοι πολυάσχολοι πάλι δεν θα τους έφτανε το ωράριο αυτό. Όσο για το Σάββατο τους καλοκαιρινούς μήνες όσα μαγαζιά άνοιξαν βάραγαν μύγες από την δουλειά που είχανε. Και μάλιστα οι εργοδότες την κάνανε τα Σάββατα ,αφήνανε τους εργαζόμενους και στο τέλος δεν πληρωθήκανε για τα Σάββατα που δούλεψαν με την δικαιολογία ότι δεν είχαν δουλειά. Γι αυτό λοιπόν μη λέμε κουβέντες για να πούμε ότι λέμε. Όποιος ή όποια θέλει να ψωνίσει υπάρχουν ημέρες και ώρες. Λεφτά δεν έχει ο κόσμος για να ψωνίσει.

 3. Αλήθεια πόσο…. να μην χαρακτηρίσω είναι στον εμπορικό σύλλογο???
  Αντι να βγάλουν ωράριο με ανοιχτή την αγορά όλες τις μέρες πρωί απόγευμα αυτοί μην χάσουν την ξεκούραση της Δευτέρας και της Τετάρτης. Ευτυχώς που δεν είναι Ιούλιος γιατί θα έκλειναν και το Σάββατο.
  Μιλάμε για πολύ νούμερα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button