ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Απέχει από το Δ.Σ. Αγρινίου η παράταξη Πιστιόλα – «Δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν», λέει ο Παπαναστασίου

Τί απάντησαν Παπαναστασίου, Ζώης

Δεν θα παραστεί στις δύο σημερινές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου.

Σήμερα θα διεξαχθούν η ειδική διαδικασία λογοδοσίας καθώς και τακτική συνεδρίαση με την παράταξη του Κώστα Πιστιόλα να διαφωνεί με την απόφαση της δημοτικής αρχής να ορίσει πριν την ειδική συνεδρίαση, μια τακτική συνεδρίαση στις 18:00.


Σχετική επιστολή έστειλε η παράταξη στο Δημοτικό Συμβούλιο την οποία και διάβασε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αγρινίου Κωνσταντίνος Ζώης.

Άλλωστε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση νωρίτερα σήμερα.

Τι απάντησε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αγρινίου

Για ευθεία αιχμή στους υπαλλήλους έκανε λόγο στην απάντησή του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

Ο κ. Ζώης ανέφερε πως τηρήθηκε η διαδικασία στο ακέραιο και όπως λέει ο νόμος ώστε να υπάρχει χρόνος ώστε να υπάρξει καλύτερος διάλογος στη λογοδοσία.

Εξήγησε τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να γίνει η συνεδρίαση της λογοδοσίας έπειτα από αυτή της τακτικής και στάθηκε στην αιχμή, όπως ανέφερε, προς τους υπαλλήλους του δήμου.

«Δεν υπάρχει νομικό έρεισμα, δεν υπάρχει ουσιαστικό έρεισμα, ίσως αυτό ετεροχρονισμένα το αντιλήφθηκε η μείζον αντιπολίτευση και για αυτό το λόγο αποχώρησε γιατί δεν θα είχε κανένα επιχείρημα να θέσει στο δημόσιο διάλογο. Περισσότερο με πείραξε η ευθεία αιχμή στους υπαλλήλους», ανέφερε ο κ. Ζώης.

Παπαναστασίου: «Δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν»

«Αυτές είναι προφάσεις, δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν και να βάλουν θέματα και προσπαθούν να διαφεύγουν με ανακοινώσεις», απάντησε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.

«Όλοι οι δήμοι το έκαναν με την ίδια διαδικασία, γνώριζαν εδώ και 15 ημέρες ότι θα είχαμε σήμερα τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όσον αφορά το θέμα γιατί μπήκε εμπρός ή πίσω. Μπήκε η τακτική πρώτη γιατί πρέπει να περάσουμε και ψηφίσουμε θέματα που άπτονται της λειτουργίας του δήμου. Είναι υποχρέωση να το κάνουμε», συμπλήρωσε.

Και έκλεισε λέγοντας πως «Νομίζουν ότι η Δημοκρατία και η αυτοδιοίκηση είναι επικοινωνιακό παιχνίδι. Είναι δουλειά, είναι προσπάθεια, είναι επαφή με τον πολίτη».

«Το να κάνει η Δημοτική Αρχή αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση είναι παραδοξότητα», σχολίασε ο Δημήτρης Τραπεζιώτης.

«Μπορεί να είναι νόμιμο, είναι αυτό σωστό όμως», αναρωτήθηκε ο Τίμος Παπανικολάου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και ανέφερε πως έτσι θα αδικηθούν και οι δύο διαδικασίες.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button