Γεγονότα

Απάντηση στην καταγγελία για τη γλυκόζη από το Βιοχημικό του νοσοκομείου

epi-aimatologikes1.jpgΈντονα αντέδρασαν οι υπεύθυνοι – εργαζόμενοι των βιοχημικών εργαστηρίων του νοσοκομείου του Αγρινίου, μετά την καταγγελία εξεταζόμενης  στο agriniopress.gr που είχε πάει την Παρασκευή για εξέταση καμπύλης σακχάρου, που όπως αναφέρει , δεν ενημερώθηκε ότι θα έπρεπε να προσκομίσει  μαζί της γλυκόζη με αποτέλεσμα και η ίδια να ταλαιπωρηθεί  αλλά και η εξέταση να μην γίνει.

Σύμφωνα με τον παρασκευαστή αλλά και την προϊστάμενη του εργαστηρίου, η εξέταση έκλεισε τηλεφωνικά , μέσω του Τμήματος Μεσογειακής αναιμίας του νοσοκομείου την Πέμπτη και κατά παρέκκλιση το Βιοχημικό δέχθηκε αμέσως, όπως κάνει σε περιπτώσεις  ασθενών με Μεσογειακή αναιμία, καρκινοπαθείς κ.α. παθήσεις. Αν και , στην συγκεκριμένη περίπτωση,  ο γιατρός που παρακολουθεί τη γυναίκα στο Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας, ζήτησε προληπτικά να της γίνει η επίμαχη εξέταση.

Την επομένη -την Παρασκευή- η εξεταζόμενη εμφανίστηκε , σύμφωνα πάντα με το Βιοχημικό, χωρίς να φέρει γλυκόζη, με αποτέλεσμα να μην γίνει η εξέταση. Ο παρασκευαστής υποστηρίζει πως δεν είναι ο ίδιος υπεύθυνος για να ενημερώνει τους ασθενείς για το θέμα της γλυκόζης, αφού αυτή δεν παρέχεται εδώ και καιρό στο νοσοκομείο (είναι εξωσυμβατική η προμήθεια της) και πρέπει να την φέρουν οι ασθενείς από έξω (με μια μικρή επιβάρυνση αφού το κόστος της είναι πολύ χαμηλό) . Μάλιστα γίνεται λόγος για “προκλητική συμπεριφορά της εξεταζόμενης” , σαν  “να μην ήθελε η ίδια να της γίνει η εξέταση”!

Σύμφωνα πάντα με την σχετική απάντηση από το Τμήμα Μεσογειακής αναιμίας του νοσοκομείου, υπήρξε πρόθεση ώστε νοσηλεύτρια να λάβει άδεια και να βγει εκτός νοσοκομείου και να πάρει γλυκόζη για την εξεταζόμενη αλλά η ίδια αρνήθηκε.

“Είμαστε το μοναδικό βιοχημικό εργαστήριο στην Αιτωλοακαρνανία, και κάτω από μεγάλη πίεση προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, χωρίς καμιά διαμαρτυρία. Λαμβάνουμε ευχαριστήρια από ασθενείς και δυστυχώς τώρα εισπράττουμε αυτήν την συμπεριφορά για ευχαριστώ” αναφέρει χαρακτηριστικά  η υπεύθυνη του βιοχημικού εργαστηρίου αλλά και ο παρασκευαστής που ήρθε σε επαφή με την εξεταζόμενη, συμπληρώνοντας πως όλοι οι ασθενείς που κάνουν αυτού του είδους την εξέταση γνωρίζουν πως πρέπει να προμηθεύονται οι ίδιοι την γλυκόζη. Σε αυτήν την περίπτωση όμως αυτό δεν έγινε.

Πάντως, παρά τα όσα υποστηρίζονται, η εξεταζόμενη γυναίκα προτίθεται δια μέσω του Συλλόγου Θαλασσαιμικών Αιτωλοακαρνανίας, να καταθέσει και εγγράφως την καταγγελία της στην Διοίκηση του Νοσοκομείου, το Βιοχημικό Εργαστήριο, το Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας και την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button