Αυτοδιοίκηση

Απάντηση Καραπάνου στον Π. Κατσούλη

po-karapanos2“«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» κ. Κατσούλη”. Αυτός είναι ο τίτλος της απάντησης που έδωσε στη δημοσιότητα η δημοτική αρχή του Μεσολογγίου, μετά την κριτική που δέχτηκε από τον πρώην δήμαρχο, σχετικά με τις αναθέσεις, την μη απόδοση στοιχειών σχετικά με τα πεπραγμένα του δημάρχου κλπ. Είναι χαρακτηριστικό όμως πως ο κ. Καραπάνος αποφεύγει να απαντήσει στην ουσία των ερωτημάτων που του τέθηκαν.

Αναλυτικά η δήλωση του δήμαρχου Μεσολογγίου:
“Σε μια απελπισμένη προσπάθεια διαχείρισης της πολιτικής του απομόνωσης, ο κ. Κατσούλης προκαλεί με ανέξοδους «λεονταρισμούς» τους πολίτες του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.
Κατ’ αρχή χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που ανέσυρε τα στοιχεία της έρευνάς του μέσα από το σύστημα «Διαύγεια». Αυτό δικαιώνει την μέχρι σήμερα πορεία μας. ΌΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ και στην διάθεση των δημοτών και όχι μέσα σε ξεχασμένους φακέλους εντός συρταριών και βιβλιοθηκών, αποτέλεσμα «σκοτεινών» συναλλαγών.

Υπό το κράτος πανικού, στην προσπάθειά του να ερμηνεύσει και να συνδυάσει κωδικούς, εντάλματα και πάσης φύσης οικονομικά στοιχεία, επιδίδεται στην συνήθη για τον ίδιο τακτική της «κοπτοραπτικής», «ξεχνώντας» βασικές αρχές δημοσιονομικής πολιτικής, τις οποίες όφειλε να γνωρίζει ως πρώην δήμαρχος. Για παράδειγμα, άλλο είναι τα «προϋπολογισθέντα έξοδα» και άλλο τα «αποδοθέντα στο δικαιούχο» κατόπιν νομίμων παραστατικών.
Σκόπιμα επιχειρεί ν’ αποδείξει ζημία στο Δήμο, χρησιμοποιώντας επικοινωνιακά «τερτίπια». Ωστόσο, η λογοδοσία – απολογισμός που πραγματοποιήθηκε πριν ένα μήνα απέδειξε την πραγματική κατάσταση. Ο ίδιος επέλεξε να είναι απών.
Αντιθέτως, οι ίδιοι οι πρώην συνεργάτες του, αποδόμησαν το πολιτικό του «ανάστημα» και μάλιστα δημόσια.
Συγκεκριμένα:
κ. Κατσούλη οι 400.000 ευρώ ετησίως σε καύσιμα κατά τη διάρκεια της θητείας σας ποια ακριβώς ρεζερβουάρ γέμιζαν; Γιατί απ’ όσο γνωρίζετε και γνωρίζουμε καλά, ο μισός στόλος των οχημάτων επί των ημερών σας ήταν σε ακινησία. Πως γίνεται με τα μισά μηνιαίως χρήματα σήμερα να κινούνται όλα τα οχήματα του Δήμου;
Όσο για τις «απειλές» σας περί δικαιοσύνης, σας συνιστούμε να κάνετε λίγο υπομονή. Κοντός ψαλμός αλληλούια…
Τέλος, αν και κατανοούμε την αγωνία σας να βρείτε πολιτική «στέγη» ή συνδυασμό προκειμένου να είστε υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Συνεχίστε λοιπόν την προσπάθειά σας και εμείς – την πασιφανή στους δημότες – δουλειά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button