ΕξελίξειςΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Τι απάντησε ο Γαβρόγλου από τη Ναύπακτο για τα ΑΕΙ στην Αιτωλοακαρνανία (φωτο)

Την Κυριακή 8 Ιουλίου ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου παραβρέθηκε στο 4ο Διεθνές Συνέδριο Τοπολογίας που διοργάνωσε το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών στο 3ο Γυμνάσιο Ναυπάκτου. Πρόκειται για ένα σημαντικό συνέδριο Μαθηματικών με συμμετοχή εκατοντάδων συνέδρων από 51 χώρες.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του, ο υπουργός “πολιορκήθηκε” από τοπικά ΜΜΕ σχετικά με το μέλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία και ουσιαστικά παρέπεμψε στην συζήτηση που γίνεται μεταξύ των ακαδημαϊκών, μιας και όπως είναι γνωστό έχει συσταθεί Επιτροπή καθηγητών από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος και το ΤΕΙ της Πάτρας για τις δυνατότητες συνεργασιών μεταξύ των δυο Ιδρυμάτων, στο πλαίσιο και μιας ενδεχόμενης συγχώνευσης, όπως έγινε και με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο αλλά και όπως συμβαίνει στην Ήπειρο.

Να θυμίσουμε πως τον Ιούνιο, κατατέθηκε από τον υπουργό Παιδείας στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕ.Ν.Ε.) της Βουλής το σχέδιο νόμου   για τις συνέργειες μεταξύ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – ΤΕΙ Ηπείρου και Ιονίου Πανεπιστημίου – ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Ο κ. Γαβρόγλου δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τη δημιουργία Πανεπιστημιακών Σχολών σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι γεωτεχνικής κατεύθυνσης και θεώρησε πολύ σημαντικές τις προτάσεις των ακαδημαϊκών που συγκροτούν την συγκεκριμένη Επιτροπή για τη Δυτική Ελλάδα. Ακόμη,  δεν σχολίασε την αγωνία που μεταφέρουν εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών για το μέλλον υπαρχόντων Τμημάτων σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Αντίρριο, παραπέμποντας στις προτάσεις της Επιτροπής, που θα επεξεργαστεί στη συνέχεια το Υπουργείο, όπως είπε.

Ο Υπουργός , στο πλαίσιο του Συνεδρίου, αναφέρθηκε στον τριπλό συμβολισμό του γεγονότος: Τη διοργάνωση του συνεδρίου σε ένα Γυμνάσιο της Ναυπάκτου -άρα τη σύνδεση του Πανεπιστημίου με τις τοπικές κοινωνίες και των πανεπιστημιακών με τους διδάσκοντες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης-, την εξωστρέφεια και διεθνοποίηση των ελληνικών ιδρυμάτων αλλά και τη διοργάνωση του συνεδρίου στη χρονιά που ανακηρύχτηκε έτος Μαθηματικών.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στους παρευρισκόμενους ο Υπουργός τόνισε την ανάγκη δημιουργίας μιας κουλτούρας των Μαθηματικών ως τρόπου ορθολογικής σκέψης, δημιουργικής αξιοποίησης της αρχαιοελληνικής κληρονομιάς, αλλά και ως μέσου προώθησης της γνώσης στη χώρα και διεθνώς.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός μίλησε με τους εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου Ναυπάκτου, ενημερώθηκε για τα προβλήματα και έγινε κοινωνός προβληματισμών και απόψεων. Η συζήτησε εστιάστηκε, μεταξύ άλλων, στις επιμορφωτικές ανάγκες των εκπαιδευτικών, συμπεριλαμβανομένων και των αναπληρωτών, και στην καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των σχολείων.

 

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close