Αθλητισμός

ΑΟ Μπούκας: "Να μην αφήσουμε ποτέ ξανά την ομάδα έρμαιο οποιασδήποτε διοίκησης"

ao-mpoukas-panamvrakikos

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Ομίλου Μπούκας (έτσι ονομάζεται η ομάδα που επανιδρύθηκε μετά τη συγχώνευση του Παναμβρακικού Μπούκας με τον Αμφίλοχο για τη σύσταση του Νέου Αμφιλόχου) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά απαντά σε όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Νέου Αμφιλόχου, Μάρκος Φουρλάνης, σχετικά με τη συνδρομή του στην επανίδρυση του σωματείου, το οποίο όπως ανέφερε, άφησε ακριβώς εκεί από όπου το είχε αναλάβει.

Ειδικότερα, η διοίκηση του σωματείου αναφέρεται στο ξεκίνημα της σεζόν και την αβεβαιότητα που υπήρχε παρά τις διαβεβαιώσεις της προηγούμενης διοίκησης για την επανασύσταση του συλλόγου, η οποία επετεύχθη με την οικονομική ενίσχυση φίλων της ομάδας, χορηγών και της τοπικής κοινωνίας, και όχι από την προηγούμενη διοίκηση.

Μάλιστα αφήνονται αιχμές για την προηγούμενη διοίκηση καθώς στην ανακοίνωση τονίζεται ότι “να μην αφήσουμε ποτέ ξανά την ομάδα έρμαιο οποιασδήποτε διοίκησης”. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Με το πέρας της φετινής αγωνιστικής περιόδου, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης της ομάδας. Η χρονιά ξεκίνησε σε κλίμα αβεβαιότητας, καθώς δεν γνωρίζαμε αν θα υπάρχει καν η ομάδα. Σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις που είχαμε λάβει για την ανασύσταση, από την προηγούμενη διοίκηση, βρεθήκαμε να τρέχουμε τις διαδικασίες τελευταία στιγμή, για την δημιουργία νέου καταστατικού λειτουργίας σωματείου. Πιο συγκεκριμένα: Ενώ είχαμε λάβει διαβεβαιώσεις για έγκαιρη ανασύσταση του σωματείου και την πλήρη κάλυψη των πρώτων οικονομικών αναγκών της ομάδας, αναγκαστήκαμε να κυνηγάμε προθεσμίες καθώς και να καλύψουμε το μεγαλύτερο οικονομικό κόστος για την ανασύσταση. Το κόστος αυτό καλύφθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος του από τους φίλους της ομάδας, χορηγούς από την τοπική κοινωνία και από την πώληση εισιτηρίων διαρκείας και προϊόντων της ομάδας. Σε αντίθεση με όσα διαρρέονται και όσα είχε υποσχεθεί, η απερχόμενη διοίκηση δεν κάλυψε παρά μικρό μόνο μέρος των εξόδων ανασύστασης του σωματείου. Αν μη τι άλλο κανείς δεν «έφτιαξε την ομάδα για να ασχολούνται τα παιδιά», παρά το κάναμε οι ίδιοι. Να σημειώσουμε πως τα οικονομικά στοιχεία της ομάδας είναι στην διάθεση παντός ενδιαφερομένου.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Κι έτσι, έστω και την ύστατη ώρα, η ομάδα στήθηκε από την αρχή, με την προσωρινή ονομασία Αθλητικός Όμιλος Μπούκας (καθώς το όνομα Παναμβρακικός παρέμενε δεσμευμένο εξαιτίας της «συγχώνευσης» – απορρόφησης του προηγούμενου σωματείου από τον Αμφίλοχο) με προσωπική δουλειά και πόρους από τον κόσμο της τοπικής κοινωνίας. Είναι κατανοητό πως η ομάδα είναι ανεξάρτητη και δεν αποτελεί «δεύτερη» ομάδα καμίας άλλης, ακόμα κι αν στηρίζεται σε μία κοινότητα διακοσίων ανθρώπων. Αν μη τι άλλο οι διακόσιοι αυτοί, έχουν δείξει έμπρακτα την συμπαράστασή τους στην νέα αυτή αρχή που κάναμε. Άλλωστε στο επίπεδο του τοπικού ποδοσφαίρου, έχει φανεί πολλάκις ότι οι αριθμοί δεν είναι αυτοί που κάνουν την διαφορά, όσο η αγάπη και το μεράκι των ανθρώπων μίας κοινότητας για τον αθλητισμό και τον τόπο τους.

Όταν διαφάνηκε ότι η ομάδα θα επιστρέψει στα «χαμηλά», πάρθηκε μία συνειδητή απόφαση: να μην αφήσουμε ποτέ ξανά την ομάδα έρμαιο οποιασδήποτε διοίκησης και κυρίως να λειτουργήσουμε με ανοιχτές διαδικασίες, στις οποίες θα έχει λόγο οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να συμμετάσχει. Αν και στα χαρτιά υπάρχει πράγματι ένα ορισμένο Διοικητικό Συμβούλιο, αυτό δεν αποτελεί κάποιου είδους κλειστό κλαμπ όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις, αλλά γίνεται προσπάθεια να συμμετέχουν στις διαδικασίες όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι. Καθώς η προσπάθεια αυτή είναι ασυνήθιστη για τα ήθη του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι εύκολα κατανοητό πως είναι μία συνεχής διαδικασία κατά την οποία μαθαίνουμε όλοι μαζί.

Στα αγωνιστικό κομμάτι, η αλήθεια είναι πως τα πράγματα δεν πήγαν… ακριβώς όπως τα περιμέναμε, από την άλλη ήταν μία μεταβατική χρονιά, με πολλά παιδιά να επιστέφουν στα χώματα μετά από χρόνια. Και σίγουρα, παρά τα μέτρια αποτελέσματα ήταν μεγάλη χαρά για όλους μας, να αγωνιζόμαστε ξανά παρέα πίσω στο χωριό μας. Ίσως του χρόνου πάμε κάπως καλύτερα – ίσως και όχι, εμείς σίγουρα θα το ευχαριστηθούμε πάντως!

Κλείνοντας πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους όσους στάθηκαν στο πλευρό του Παναμβρακικού την περίεργη αυτή χρονιά. Είτε ως φίλαθλοι είτε ως χορηγοί είτε ως παίκτες, από την Μπούκα και από άλλα χωριά της περιοχής, έβαλαν πλάτη σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία και για αυτό σας είμαστε ευγνώμονες”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button