ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Αντίσταση Πολιτών: “Να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιζόμενων πολιτών ενάντια στα βιορευστά!”

Για “διώξεις, που θυμίζουν παλιές σκοτεινές εποχές”, κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η περιφερειακή παράταξη της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας, στελέχη της οποίας έχουν κληθεί να δώσουν κατάθεση για το κλείσιμο της Ιόνιας οδού τον περασμένο Απρίλιο.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για διώξεις κατά πολιτών που αγωνίζονται ενάντια στην εγκατάσταση μονάδων καύσης ρυπογόνων βιορευστών, βλαπτικών για το περιβάλλον, την τοπική οικονομία και την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, στις Φυτείες Ξηρομέρου.

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

“Με μια αδιανόητη μεθόδευση για περίοδο δημοκρατίας, που ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση και συνεχίζεται από την τωρινή, διώκονται 23 από τους εκατοντάδες πολίτες που παραβρέθηκαν στην ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στα βιορευστά και στο 15λεπτο συμβολικό κλείσιμο της Ιόνιας οδού στις 30/4/2019, με την παρουσία και τη βοήθεια της τροχαίας.

Η παραπάνω εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής-Λαϊκής συνέλευσης του Δήμου Ξηρομέρου, που πραγματοποιήθηκε στις Φυτείες ύστερα από ομόφωνη πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να σημειωθεί ότι, ύστερα από πιεστικό αίτημα των κατοίκων των Φυτειών και παρέμβαση της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας το περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας ψήφισε ομόφωνα ενάντια στις εγκαταστάσεις βιορευστών στην περιοχή των Φυτειών.

Άξια περιέργειας είναι τα κριτήρια με τα οποία επελέγησαν για δίωξη τα συγκεκριμένα πρόσωπα, μεταξύ των 350 περίπου πολιτών που πήραν μέρος στη διαμαρτυρία. Στους διωκόμενους περιλαμβάνονται ο πρώην και ο νυν Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ε.Γαλούνης και Γ. Τριανταφυλλάκης, οι πρώην Δήμαρχοι Αστακού κ. Π.Στάϊκος, Φυτειών Π. Βραχάςκαι Π.Τζαχρήστας πρώην και νυν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι τοπικών συλλογικών φορέων και πολλοί πολίτες. Ακόμα ο πρώην Υπουργός Δ. Στρατούλης, ο πρώην Βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Μωραΐτης και τα μέλη της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής ΕλλάδαςΜουσσέ Χρύσα και Γιώργος Παληγεώργος.

Οι διώξεις αυτές πλήττουν άμεσα τη δημοκρατία κι έχουν στόχο να καθυποτάξουν κάθε πολίτη και κάθε συλλογικότητα που θέλει να προστατέψει το δίκιο της κοινωνίας και τόπου που κατοικεί, τα δημόσια αγαθά όπως είναι το περιβάλλον,η δημόσια υγεία και η τοπική οικονομία, ενάντια στην κρατική αυθαιρεσία. Έτσι τα δημόσια αγαθά και η κοινωνία θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους των ελάχιστων ιδιωτών, που τώρα έχουν βάλει χέρι και στο δημόσιο αγαθό της ενέργειας, χωρίς καμία πρόβλεψη από την πολιτεία για την καταστροφή που θα ακολουθήσει.

Η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδαςζητάει να σταματήσει άμεσα η δίωξη των όλων των πολιτών και να ακυρωθεί από την κυβέρνηση η αδειοδότηση των μονάδων καύσης βιορευστών στις Φυτείες και σε όλη την επικράτεια”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button