Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αντιδρούν οι εργολάβοι-ηλεκτρολόγοι της Αιτωλοακαρνανίας στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που εστιάζει στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, ειδικά στον τομέα των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο Σύνδεσμος των Εργολάβων Ηλεκτρικών Εργων στην Αιτωλοακαρνανία «Ο Θαλής» που εδρεύει στο Αγρίνιο, κάνει λόγο για «νέο χτύπημα» στον κλάδο , σημειώνοντας πως η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή με γενικεύσεις και οριζόντια μέτρα.


Ζητά λύσεις που θα είναι στοχευμένες για να διευθετήσουν καίρια ζητήματα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Σε ένα κλάδο που πλήγηκε βαριά από τα χρόνια της οικονομικής κρίσης , αλλά και από την περίοδο του Covid-19 , έρχεται το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης να δώσει ένα ακόμα χτύπημα στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Με πρόσχημα την μείωση της φοροδιαφυγής , στοχοποιούνται για μια ακόμα φορά οι μικρές επιχειρήσεις , καθώς επίσης και οι επαγγελματίες που είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος.

Έχοντας σκοπό το νομοσχέδιο αυτό να βάλει «φρένο» στη φοροδιαφυγή από τη μία , από την άλλη όμως δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για την αδήλωτη εργασία ή το παραεμπόριο , πράγματα που ταλανίζουν το ελεύθερο επάγγελμα δεκαετίες.

Σε μία κοινωνία όπου συνεχώς τα οικονομικά προβλήματα αυξάνονται λόγω της ακρίβειας , υπάρχουν επαγγελματίες και επιχειρήσεις που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν είναι όμως αποδεκτό να γενικεύονται όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής.

Επομένως ,τα μέτρα αυτά δεν γίνεται να είναι οριζόντια για όλους , αλλά πρέπει να βρεθούν λύσεις που θα είναι στοχευμένες για να διευθετήσουν καίρια ζητήματα , και όχι ένα ακόμα νομοσχέδιο που θα είναι δυσβάσταχτο για τους επαγγελματίες».

EURO 2024

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button