Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αντιδράσεις στη Βόνιτσα για τις συγχωνεύσεις Τμημάτων του Δημοτικού Σχολείου

Μόνο ως απαράδεκτη από Εκπαιδευτικής Παιδαγωγικής και Υγειονομικής άποψης, μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου για συγχώνευση τμημάτων.

Τα παραπάνω επισημαίνονται σε ανακοίνωση του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, που τονίζει πως αυτές οι τακτικές δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους δεν προάγουν την εκπαίδευση. Δημιουργούν παρά λύνουν προβλήματα.

Η ανακοίνωση του δήμου, συνεχίζει:

«Ο Δήμος είναι στο πλευρό των γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας και του Ειδικού Δημοτικού και νηπιαγωγείου. Ζήτα άμεσα να καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών που παρουσιάστηκαν για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Σε μία εποχή μάλιστα που η Πανδημία παραμένει σε εξέλιξη και μαζί της η ανάγκη να μειώνονται οι συνθήκες συνωστισμού, δεν είναι δυνατόν να γίνονται συγχωνεύσεις τμημάτων. Πρέπει άμεσα να γίνει η Γ’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των αναγκών, σε όλα τα σχολεία του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου αναφέρει:

«Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας καθώς και όλους τους συναρμόδιους φορείς ότι κανένας υποβιβασμός και καμία συγχώνευση του Δημόσιου σχολείου δεν θα γίνει ανεκτή, έδωσαν οι γονείς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας, με τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από το χώρο του σχολείου καθώς και την τεράστια αποχή των μαθητών από τις σχολικές αίθουσες, η οποία ξεπέρασε σε ποσοστό το 90% !

Συνεχίζουμε δυναμικά τις κινητοποιήσεις μας και αύριο Παρασκευή 15/10/2021 στις 8 το πρωί, έξω από το σχολείο, έχοντας στο πλευρό μας την κοινωνία και το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων.

Διεκδικούμε την κάλυψη των κενών θέσεων του σχολείου μας και λέμε όχι στον υποβιβασμό και την συγχώνευση τμημάτων!

Αγωνιζόμαστε για το Δημόσιο σχολείο και το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση!

Δίνουμε το δυναμικό παρόν!»

Ανακοίνωση της Λαΐκής Συσπείρωσης του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας

«Σήμερα αποτελεί επιτακτική ανάγκη η στήριξη των μαθητών, ώστε να καλυφθούν τα μορφωτικά κενά που έχουν δημιουργηθεί τα δύο χρόνια τηλεκπαίδευσης και κλειστών σχολείων, με προσλήψεις εκπαιδευτικών, λειτουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας, τμημάτων ένταξης, της παράλληλης στήριξης, πλήρη στελέχωση των ειδικών σχολείων. Και αποτελεί ανάγκη η αραίωση των μαθητών ανά τμήμα για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών από την πανδημία.

Αντί γι’ αυτό, η Κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας δια μέσω των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ξεπερνώντας κάθε όριο αδιαφορίας για την υγεία και τη μόρφωση των μαθητών, εν μέσω πανδημίας, αντί να λαμβάνει μέτρα μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, να προχωράει με κατεπείγουσες διαδικασίες στην σύμπτυξη τμημάτων στοιβάζοντας τα παιδιά σε τάξεις των 25 και πλέον μαθητών, και αυτό γιατί αρνείται να προσλάβει τον αναγκαίο αριθμό εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών. Όπως ακριβώς συμβαίνει στο δημοτικό σχολείο της Βόνιτσας.
Αυτές οι εξελίξεις αποτελούν εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου της ΝΔ που είναι συνέχεια των όσων νομοθέτησε πριν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και φέρουν ακέραιη τη σφραγίδα των κατευθύνσεων του ΟΟΣΑ, της ΕΕ και του ΣΕΒ, για ένα σχολείο πλήρως υποταγμένο στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας τους.

Ο νόμος αυτός έρχεται να προστεθεί στα πακέτα αντιλαϊκών μέτρων, κλιμακώνοντας την επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, συνολικά του λαού και των παιδιών του, διαμορφώνοντας παντού εκείνο το εφιαλτικό τοπίο που θέλουν οι ανάγκες του κεφαλαίου: Ένα σχολείο της αμορφωσιάς υποταγμένο στις ανάγκες της αγοράς, της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας.
Σε ένα τέτοιο σχολείο, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θεωρούνται κόστος, την ίδια στιγμή που διοχετεύονται δισεκατομμύρια σε επιχειρηματικούς ομίλους για τις επενδύσεις τους στην “πράσινη” και την “ψηφιακή” ανάπτυξη. Έτσι, αντί για μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά, η κυβέρνηση προχωρά σε συγχωνεύσεις τμημάτων, και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας, θυσιάζοντας ακόμα και την υγεία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους στον βωμό του κέρδους.

Ούτε σκέψη για συγχώνευση τμημάτων στα σχολεία του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας

Απαιτούμε να μη συγχωνευτούν τα τμήματα.

Να μην εφαρμοστεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος.

Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές έχουν το δίκιο με το μέρος τους.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button