Δυτική Ελλάδα

Αντιδράσεις για την κατάργηση της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας

epi-akadimia-eleftherias

Ο Γ.Γ. της Ακαδημίας Γεράσιμος Καζανάς, ενός Ιδρύματος που ουσιαστικά δεν λειτούργησε ποτέ και βρίσκεται στη λίστα των καταργούμενων Οργανισμών του Δημοσίου απέστειλε επιστολή στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, ασκώντας σφοδρή κριτική στο πρόσωπο του.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Προς

Κύριο

Κυριάκο Μητσοτάκη, Υπουργό

Υπουργείου Διοικητικής   Μεταρρύθμισης

1. Η  παραπλάνηση της  ΤΡΟΪΚΑ

2. Ο παραλογισμός των Πελατειακών

Σχέσεων  για  αναζήτηση  Αριθμού.

3.  H ΤΡΟΪΚΑ θα ενημερωθεί.

4. «Αιδώς  Αργείοι».Ομήρου Ιλιάδος Ε.

5. «Αρχή άνδρα δείκνυσι». Πιττακός

Αξιότιμε  κ. Υπουργέ

Σε  ερώτηση   Βουλευτή, γιατί  έχετε  υπό  κατάργηση  τη  Διεθνή Ακαδημία  Ελευθερίας, η  οποία  δεν  επιχορηγείται δια Νόμου και δεν επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό; Απαντήσατε  αναιτιολόγητα, με  ύφος  σφαγέα, ό,τι: «πρέπει να  καταργηθεί και ας δημιουργηθεί σε σωματείο»?  Δηλαδή  «αποφασίζω και διατάσσω»?  Όταν ένας φορέας     δεν  επιχορηγείται  από το Κράτος  τι  ενοχλεί και  ποιόν ενοχλεί; Γιατί θέλετε  να  υποβαθμίσετε  τη  Διεθνή Ακαδημία Ελευθερίας σε επίπεδο σωματείου;  Ποια   επιχορηγούμενα  Ν.Π.Ι.Δ  θέλετε να προστατεύσετε; Αποστολή σας είναι να περιορίσετε τις κρατικές δαπάνες για τη μείωση του Δημόσιου Χρέους και όχι να αφήσετε στο απυρόβλητο τα  Ν.Π.Ι.Δ του σπάταλου Κράτους  των  πελατειακών σχέσεων, που συντηρούν  το Δημόσιο Χρέος της οικονομικής κρίσης. Η ΤΡΟΪΚΑ θα διαπιστώσει, ό,τι σε αυτά τα Ν.Π.Ι.Δ βρίσκονται τα επιχορηγούμενα .

Η Μάσκα  του αγνού, αθώου  και  προοδευτικού  πολιτικού  έπεσε. Εμφανίσατε το πραγματικό, αδίστακτο,  πρόσωπο  ενός νέου  πολιτικού

και η πολιτική ιστορία θα σας καταδικάσει. Θέλετε να  παραπλανήσετε την  Τρόϊκα  με ένα  Διεθνές  ίδρυμα, ουδέτερο από πολιτικές  επιρροές, όπως η Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας, η οποία με τις 13εις θα  προωθεί τον    Ελληνικό    Πολιτισμό   και   Τουρισμό   διεθνώς..  Ίδρυμα ,   που δημιουργήθηκε   με   το   πρωτοφανές  γεγονός   στα  Κοινοβουλευτικά χρονικά   της  Ελλάδας  με πρόταση  νόμου 210  Βουλευτών, όλων  των Κομμάτων  και  ομόφωνης  απόφασης  της   Βουλής και  δεν επιβαρύνει

τον Κρατικό Προϋπολογισμό, αυξάνοντας το Δημόσιο Χρέος, σύμφωνα  με το επισυναπτόμενο υπ.αρΥΠΑΙΘΠΑ/ΓΓΠ//ΓΔΟΥ/ΔΥΟ/Φ06/174539 Αθήνα 27.9.2013 έγγραφο της Γενικής Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Δυστυχώς δεν απαντήσετε σε κανένα, όπως οφείλατε να πράξετε από τα  έγγραφα,  που  σας   έχομε  αποστείλει. Η  ιερή  παρακαταθήκη  υπέρ της    ελευθερίας,  άσβεστος   φλόγα   θυσίας    του    Μεσολογγίου,  που  συγκίνησε  την  Ευρώπη  και   ακολούθησε η νικηφόρα  των Ευρωπαίων ναυμαχία   του Ναυαρίνου  απελευθέρωσης της Ελλάδας, δεν μπορεί να βρίσκεται στο  χρονοντούλαπο της  ιστορίας. Και ο αείμνηστος   Λουκής Ακρίτας  στην  ιστορική  ομιλία   του  στις   Γιορτές   της   Εξόδου    του Μεσολογγίου θα διατυπώσει αιώνιο απόφθεγμα : «Πως κάθε  ελεύθερος άνθρωπος  είναι  και  Δημότης Μεσολογγίου». Στην Πύλη της Πόλης θα υπάρχει πάντοτε η στήλη, όπου αναγράφεται το ιστορικό του απόφθεγμα.»

Η επιστολή κοινοποιείται στον πρωθυπουργό ,  τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης καθώς και στην υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button