ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αντιδράσεις εργαζομένων στον ΕΟΔΥ: «Ο Θ. Πλεύρης δεν έχει υπογράψει σημαντικές αποφάσεις»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους υπαλλήλους του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), η αιφνιδιαστική επιλογή του Υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη να μην υπογράψει σημαντικές αποφάσεις που αφορούν στον φορέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Σωματείο Εργαζομένων (ΣΕΚΕΕΛ), στο συρτάρι του Υπουργού παρέμεινε η έτοιμη από το Μάρτιο απόφαση με τις οργανικές διατάξεις του Ε.Ο.Δ.Υ., που είχε οριστικοποιηθεί με τη σύμφωνη γνώμη των συναρμόδιων Υπουργείων αλλά και του Τεχνικού Συμβούλου της DG Reform της Κομισιόν για τη μεταρρύθμιση στη δημόσια υγεία.


Για το συγκεκριμένο  αλλά και άλλα θέματα συνδικαλιστικές πηγές, αναφέρουν:

«Εύλογα λοιπόν οι εργαζόμενοι, που πίστεψαν ότι θα αποκτούσαν  οργανική θέση και αξιοκρατικές διαδικασίες υπηρεσιακής εξέλιξης μετά από 30 χρόνια λειτουργίας του Οργανισμού, έχουν απογοητευθεί, αφού προφανώς το εποπτεύον Υπουργείο συνεχίζει να τους αντιμετωπίζει ως αναλώσιμους παρίες, παρά το πρόσωπο που έδειξαν και στα χρόνια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επιπλέον, στο συρτάρι απ’ ‘ότι φαίνεται παρέμεινε και η απόφαση για τη χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, που με τόσο ζήλο εξήγγειλε το Φεβρουάριο τόσο το Υπουργείο Οικονομικών όσο και το Υπουργείο Υγείας (με ξεχωριστά μάλιστα δελτία Τύπου), με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας να εμφανίζεται στους δικαιούχους για πρώτη φορά! Όλο πάει στο εθνικό τυπογραφείο, αλλά ακόμη δεν έχει δημοσιευθεί.

Τέλος, το Σωματείο επισημαίνει και την επιλογή του Υπουργού να μην εκδώσει επί των ημερών του την απόφαση που ορίζει τον τρόπο καταβολής των αποδοχών στους μη εμβολιασμένους για τον κορωνοϊό εργαζόμενους, οι οποίοι επέστρεψαν στην εργασία τους την 01.01.2023 μετά την απόφαση 2332/2022 του ΣτΕ, που έκρινε ως αντισυνταγματική την περίοδο αναστολής εργασίας Απριλίου-Δεκεμβρίου 2022. Απ’ ότι φαίνεται, η ηγεσία του Υπουργείου προτιμά να πληρώσουν οι φορείς που εποπτεύει τα χρεωστούμενα με τόκους, αφού ήδη έχουν κατατεθεί σχετικές αγωγές από τους θιγόμενους υπαλλήλους.

Δεν είναι, λοιπόν, και ασήμαντοι οι λόγοι που υπάρχει εκνευρισμός και δυσαρέσκεια στους περίπου 2000 εργαζόμενους του Ε.Ο.Δ.Υ. για τις υπουργικές επιλογές».

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button