Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023Ροή Ειδήσεων

Αντιδήμαρχος Διοικητικών-Οικονομικών Ξηρομέρου Σ. Γερόλυμος: «Αυτοί είναι οι εφιάλτες της χρεοκοπίας»

Με έγγραφα απαντά ο αντιδήμαρχος διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του δήμου Ξηρομέρου, στην κριτική που δέχεται η δημοτική αρχή Τριανταφυλλάκη κυρίως από τον συνδυασμό του κ. Σάββα, αλλά και τον Απόστολο Πανταζή, τοπικό παράγοντα, που είχε διατελέσει αντιδήμαρχος και στενός συνεργάτης του πρώην δημάρχου Ερωτόκριτου Γαλούνη (σ.σ. που έχει θέσει υποψηφιότητα με τον κ. Σάββα).

Η σημερινή δημοτική πλειοψηφία – παράταξη του νυν δημάρχου εστιάζει ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο βασικός αντίπαλος – συνδυασμός του κ. Αλ. Σάββα διαθέτει στελέχη που προέρχονται από την προηγούμενη δημοτική αρχή με πρώτον και καλύτερο τον ίδιον τον κ. Γαλούνη, τα πεπραγμένα του οποίου αποδοκιμάστηκαν συντριπτικά στις εκλογές του 2019 (σ.σ. ο κ. Τριανταφυλλάκης είχε λάβει ποσοστό 76% στον β’ γύρο με τον κ. Γαλούνη να περιορίζεται στο πενιχρό 24%).


Θεωρούν μάλιστα τουλάχιστον πολιτικό «θράσος» και υποτίμηση των νοημοσύνης των Ξηρομεριτών το ότι στελέχη εκείνης της δημοτικής αρχής, που εισέπραξε τόσο μεγάλη αποδοκιμασία, όπως ο κ. Πανταζής, εμφανίζονται τώρα ως «τιμητές» και μάλιστα σε ζητήματα οικονομικής διαχείρισης, αναθέσεων κλπ.

Γι’αυτό άλλωστε χαρακτηρίζουν όσους εκτοξεύουν αυτές τις κατηγορίες, ως «εφιάλτες της χρεοκοπίας» του δήμου. Μιας χρεοκοπίας που φάνταζε αναπόφευκτη και που ανεκόπη από τη σημερινή δημοτική αρχή.

Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση – απάντηση, συνοδευόμενη με τα απαραίτητα στοιχεία, του αντιδημάρχου Οικονομικών – Διοικητικών κ. Γερόλυμου σχετικά με την τραγικά οικονομική κατάσταση που παρελήφθη το 2019:

«Σχετικά με αναρτήσεις για οικονομικά ζητήματα στον Δήμο Ξηρομέρου, να θυμίσουμε στους συνδημότες μας , πως την προηγούμενη δημοτική περίοδο 2014-2019  δεν είχαν την δυνατότητα να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί δεν υπήρχαν μικρόφωνα και εξοπλισμός, με αποτέλεσμα να μην είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τα διοικητικά και οικονομικά τεκταινόμενα των ‘εφιαλτών’ της χρεοκοπίας του Δήμου και κυρίως των υποχρεώσεων που αυτοί άφησαν στους Δημότες:

  1. i. Με την 181/2016 (ΑΔΑ 71ΧΤΩΚΖ-ΥΑΩ) Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου τεκμηριώθηκε η αδυναμία της προηγούμενης διοίκησης ισοσκέλισης του προϋπολογισμού οικ. έτους 2017 και αποφασίστηκε η υποβολή αίτησης προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την χορήγηση δανείου.
  2. ii. Με το αριθ. πρωτ. 4928/29.5.2017 έγγραφό του ο πρώην Δήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος κος Γαλούνης Ερωτόκριτος διαβεβαίωνε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μεταξύ των άλλων

s1

iii. Έτσι λοιπόν την 09.10.2017 συνάφθηκε το πολυπόθητο, για τους «αρχιερείς της χρεοκοπίας», δάνειο για μη τιμολογημένες και μη αποτυπωμένες οφειλές για ηλεκτροφωτισμό και εναπόθεση απορριμμάτων ύψους 1.017.945,05€ όπου μεταξύ των άλλων

sg

Αποχωρώντας τον Αύγουστο του 2019 ο ‘εφιάλτης’ της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου στο ταμείο του Δήμου είχε να παρουσιάσει τραγικό σύνολο εισπράξεων 2.283.909,47€
και άφησε χρηματικό υπόλοιπο 179.487,82 €:
sb
Δηλαδή ούτε την μισθοδοσία δύο μηνών η οποία προβλέπεται από την Νομοθεσία.

Φεύγοντας και ενώ υπόσχονταν πως δεν θα δημιουργούσαν άλλα χρέη οι «αρχιερείς της χρεοκοπίας» είχαν ξεχάσει την υποχρέωση τους προς την ΔΕΗ ύψους 554.583,45€:
s4

Τις υποχρεώσεις από προφορικές και συνάμα μη αποτυπωμένες δαπάνες που καλούνται να πληρώσουν οι δημότες ακόμα και σήμερα με διαταγές πληρωμής και δικαστικές αποφάσεις και ανέρχονται σε 341.687,76€ χωρίς τους τόκους:
s5
s6
Τα σταθερά τηλέφωνα για τα οποία όφειλαν μόλις 60.724,46€ τελευταία φορά είχαν εξοφλήσει της 04.7.2018:

sa

Η ΔΕΥΑ Αγρινίου απειλούσε με διακοπή υδροδότησης του οικισμού Κουβαρά γιατί δεν είχαν τακτοποιηθεί οι οφειλές ύδρευσης συνολικού ύψους (31.8.2019) 26.883€ :
s8

Συνολικά οι «εφιάλτες» της χρεοκοπίας την περίοδο 2014-2019 καταχρέωσαν τον Δήμο πλέον των 2.001.823,72 €.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις αείμνηστες ημέρες του Δανείου , που η ΔΕΗ διέκοπτε την ηλεκτροδότηση , «έκοβε» το ρεύμα στο Δημαρχείο , που η πόλη του Αστακού έμενε χωρίς νερό ημέρες ολόκληρες;;;

Κανείς δεν μπορεί να το ξεχάσει διότι οι ‘αρχιερείς’ της χρεοκοπίας του Δήμου βρίσκονται όλοι μαζί αυτές τις ημέρες σε περιοδεία και μας το θυμίζουν.
Στον αντίποδα της «ομάδας χρεοκοπίας 2014-2019» και παρά τα προβλήματα που προκάλεσε η ενεργειακή κρίση η Δημοτική αρχή με δουλειά, υπομονή και διαχείριση ισορρόπησε τα οικονομικά του Δήμου με σύνολο εισπράξεων 4.151.938,97€ (διπλάσιο του 2019) διαθέτοντας σήμερα χρηματικό υπόλοιπο προς χρήση 1.315.726,79€:
s9
Άλλωστε δεν αποτελεί παράδοξο το ερώτημα εκπροσώπων και επίδοξων οικονομολόγων των «χρεοκοπημένων» πολιτικών για το ύψος του ταμειακού υπολοίπου και των εισπράξεων αλλά παραδοχή ύπαρξης του λόγω καλής διαχείρισης.

Έτσι λοιπόν με όραμα, προγραμματισμό, οργάνωση, σκληρή δουλειά και σοβαρότητα, η δημοτική ομάδα του Γιάννη Τριανταφυλλάκη αντιμετωπίζει τα προβλήματα των Δημοτών που είναι ο πραγματικός μας αντίπαλος, σεβόμενοι την δημοτική περιουσία, σεβόμενοι την δημοκρατία ενάντια στον λαϊκισμό και την χρεοκοπία.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ»

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button