Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

«Ανοίγουν φτερά» από την άνοιξη τα υδροπλάνα στην Κέρκυρα

Στο πτητικό πλάνο της Hellenic Seaplanes «έχουν ενταχθεί οι υποδομές σε Αμφιλοχία και λίμνη Ιωαννίνων»

Τα υδροπλάνα της Hellenic Seaplanes θα πετούν στην Κέρκυρα από την Άνοιξη του 2024, εκτελώντας πτήσεις περιηγητικές, οργανωμένες και ναυλωμένες (charter

Η Ελλάδα αποκτάει ένα νέο τρόπο για να εξερευνήσει και να μετακινηθεί κάποιος στα όμορφα τοπία της και η αρχή γίνεται με πρώτους σταθμούς την Κέρκυρα, τους Παξούς, τους Αντίπαξους και τα Διαπόντια νησιά. 


Η Hellenic Seaplanes, η πρώτη αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα που θα επαναφέρει τις πτήσεις με υδροπλάνα από την Άνοιξη του 2024, επισκέφθηκε την Κέρκυρα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την εκκίνηση των πτήσεών της το φετινό καλοκαίρι.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, υψηλόβαθμα στελέχη επιθεώρησαν τους εξωτερικούς χώρους του υδατοδρομίου της Κέρκυρας καθώς και του σταθμού ελέγχου επιβατών και αποσκευών, ο οποίος βρίσκεται πλησίον των εγκαταστάσεων που δένουν τα κρουαζιερόπλοια στο νησί των Φαιάκων.

Επίσης συναντήθηκαν με στελέχη του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας και τον εκπρόσωπο του Φορέας Λειτουργίας των Υδατοδρομίων Κέρκυρας και Παξών «Υδατοδρόμια Βορείου Ιονίου ΕΠΕ», κ. Αναστάσιο Γκόβα.

Η Κέρκυρα οδηγός για τα υδατοδρόμια Δυτικής Ελλάδας, Ιονίου και Πελοποννήσου 

Με την εκκίνηση των πτήσεων από την Κέρκυρα προς Παξούς, Αντίπαξους και Διαπόντια νησιά αποκτάει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η δημιουργία ενός δικτύου διασύνδεσης με τα υδατοδρόμια και τα λιμάνια της Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.

Στο πτητικό πλάνο της Hellenic Seaplanes έχουν ενταχθεί οι υποδομές σε Αμφιλοχία και λίμνη Ιωαννίνων, ενώ προτεραιότητα αποτελούν πάντα το πανέτοιμο υδατοδρόμιο Πάτρας όσο και τα υδατοδρόμια Κυλλήνης και Καλαμάτας που η ολοκλήρωση των εγκαταστάσεών τους θα εξυπηρετήσει τη διασύνδεση της Κέρκυρας με την Πελοπόννησο.

Για το εν λόγω δίκτυο άλλωστε έχει ενταθεί ιδιαίτερα το ενδιαφέρον το τελευταίο καιρό, καθώς Ερμιονίδα, Μονεμβασιά, Ναύπλιο, Νέα Κίος και Γύθειο έχουν ανάψει το πράσινο φως. Ζήτημα και πρόκληση πλέον αποτελεί το να μεγαλώσει το δίκτυο σταθμών εξυπηρέτησης και στο Ιόνιο, μετά και το ενδιαφέρον των Ζακύνθου και Σάμης στην Κεφαλλονιά ώστε να φέρουν τα υδροπλάνα στα λιμάνια τους.

ydroplana kerkyra1

ydroplana kerkyra2

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button