Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς

Ο κατ’ οίκον εμβολιασμός θα γίνεται με το μονοδοσικό της Johnson&Johnson – Από αύριο οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού ακόμα και αυθημερόν με οποιοδήποτε εμβόλιο – Θεοδωρίδου: Το «εργαστήριο» των μεταλλάξεων είναι οι ανεμβολίαστοι – Κανένα από τα εμβόλια δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα – «Καμπανάκι» για την παχυσαρκία

Για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης αλλά και τα νεότερα δεδομένα από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του κορωνοϊού ενημερώνουν από το υπουργείο Υγείας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι ανοίγει από αύριο η πλατφόρμα για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς εμβολιασμούς με το μονοδοσικό της Johnson&Johnson. Εκεί θα μπορούν να δηλώνουν οι ιατροί τους πολίτες που εμβολιαστούν.

Από αύριο, επίσης, οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού ακόμα και αυθημερόν με οποιοδήποτε εμβόλιο, δεδομένου ότι υπάρχει διαθεσιμότητα.

Η Μαρία Θεοδωρίδου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, σημειώνοντας ότι σε σημαντικό αριθμό των διστακτικών για τον εμβολιασμό ο λόγος της εκκλησίας μπορεί να δώσει ώθηση να υπερβούν φόβους και δισταγμούς.

Η ίδια απάντησε και σε μία σειρά από διαδεδομένες εσφαλμένες αντιλήψεις. Μεταξύ αυτών η ερώτηση αν είναι ηθικά αποδεκτό να χορηγούνται εμβόλια που χρησιμοποιούν εμβρυικά κύτταρα. Η κυρία Θεοδωρίδου διαβεβαίωσε ότι κανένα από τα εμβόλια που χρησιμοποιούμε στη χώρα μας δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα.

Είναι τα εμβόλια πειραματικά; Όπως είναι σαφές, τα εμβόλια πριν αδειοδοτηθούν έχουν δοκιμαστεί σε εκατοντάδες χιλιάδες εθελοντές, έχουν δοκιμαστεί εξαντλητικά και έχουν ήδη χορηγηθεί ήδη σε εκατομμύρια πολίτες.

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button