Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Ανώδυνη θεραπεία κιρσών με ενδοφλεβικό laser

Του Βασίλειου Κούκουνα MDPhdGSIR*

Η  ανεπάρκεια του επιπολής φλεβικού δικτύου είναι ίσως η πάθηση με την μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης στον δυτικό κόσμο.


kirsoi1

Από τις αρχές του 2000 εφαρμόζονται νέες, ελάχιστα επεμβατικές, ενδαγγειακές μέθοδοι για την θεραπεία της φλεβικής ανεπάρκειας και των κιρσών των κάτω άκρων.

Σημαντική διαφορά αυτών των θεραπειών είναι ότι δεν εκριζώνεται η σαφηνής φλέβα αλλά προκαλείται, θερμική κατάλυση (Thermal Ablation), με ενδοφλεβικό LASER ( Endovenous Laser Therapy, EVLT),  με αποτέλεσμα την αντικατάσταση της πάσχουσας φλέβας από ουλώδη ιστό και την απορρόφηση της από τον οργανισμό με την πάροδο του χρόνου.

Σύγχρονες τεχνικές με ενδοφλεβικό LASER (Endovenous Laser Therapy, EVLT), χωρίς νοσηλεία και χωρίς γενική αναισθησία, μόνο με τοπική αναισθησία (Tumescent).  

Συμπερασματικά, η σύγχρονη, ελάχιστα επεμβατική,  ενδαγγειακή θεραπεία της φλεβικής ανεπάρκειας και των κιρσών κάτω άκρων, αποτελεί παγκοσμίως την θεραπεία εκλογής στην πλειονότητα των ασθενών καθώς επιτυγχάνει υψηλότατα ποσοστά επιτυχίας  και σχεδόν ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας.

kirsoi2 kirsoi3

Βασίλειος Κούκουνας MDPhdGSIR

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών

Κύπρου 19, Αγρίνιο

Τηλ.: 2641020207 Κιν. : 6972693522

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button