Ανδρέας Μακρυπίδης: Αμβρακια – Άκτιο, έργο πνοής για την περιοχή μας

Ο αυτοκινητόδρομος Αμβρακία – Άκτιο, δεκατέσσερα (14) χρόνια από τη δημοπράτησή του και επτά (7) χρόνια από την ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού δηλ. του Δυτικού Οδικού Άξονα, του οποίου και αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα, είναι σήμερα μια όμορφη πραγματικότητα στη διάθεση των πολιτών της Αιτωλ/νιας και όχι μόνο.

Ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας, βελτιώνοντας την προσβασιμότητα σε χώρους με ιδιαίτερο τουριστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον, διευκολύνοντας την ανάπτυξη του εμπορίου, του πρωτογενή τομέα, των υπηρεσιών και του πολιτισμού, αναβαθμίζοντας σημαντικά τα αστικά και αγροτικά κέντρα της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής, μειώνοντας συγχρόνως αισθητά την διάρκεια του ταξιδιού και αυξάνοντας την ασφάλεια των ταξιδιωτών.


Το οδικό αυτό έργο βγάζει την περιοχή από την απομόνωση και αναβαθμίζει καθοριστικά το αεροδρόμιο του ΑΚΤΙΟΥ, το τέταρτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, φέρνοντας πιο κοντά τους δεκάδες χιλιάδες κατοικους της Αιτωλ/νιας στα όμορφα παραλια της Βονιτσας, της Παλαιρου, της Λευκαδας και της Πρεβεζας.
Αισθάνομαι σήμερα ιδιαίτερη χαρα και ικανοποίηση με την παράδοση σε κυκλοφορία αυτού του οδικού δικτύου και δικαίωση των προσπαθειών όλων των βουλευτών και των φορέων του νομού μας που ανέδειξαν την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητά του.

Δεν θα ξεχάσω όμως τις επίμονες πρωτοβουλίες και τις συντονισμένες προσπάθειές μου, σε συνεργασία με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελο Παπαχρήστο ( βουλευτή Πρεβεζας) και Αντζελα Γκερεκου
( βουλευτή Κέρκυρας) (από το 2007 έως το 2009 επι υπουργίας Γεωργιου Σουφλια) που με αλλεπάλληλες επίκαιρες ερωτήσεις,αναφορές και επερωτήσεις στη Βουλή, αναδεικνύαμε τη σπουδαιότητα του έργου και το διατηρούσαμε στην επικαιρότητα. Δεν μπορώ όμως να μην αναγνωρίσω την προθυμία και τα ευήκοα ωτα της πολικής ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ Δημήτρη Ρεππα ( υπουργου) και Γιάννη Μαγκριωτη (υφυπουργού) αλλα και τη συμβολή όλων των παραγόντων της περιοχής μας (Δημάρχων, Αντιπεριφερειάρχη,Φορέων) ώστε επιτέλους το 2010 να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου.

Δεν θα παραβλέψω όμως και τη συμβολή, στη συνέχεια, όλων των βουλευτών της Αιτωλ/νίας Λευκαδας,Πρεβεζας αλλα και φορέων και παραγόντων της περιοχής, στην ολοκλήρωσή του.

Με καθυστερήσεις; ΝΑΙ. Με δυσκολίες; ΝΑΙ. Αλλά σήμερα είναι μια όμορφη πραγματικότητα, προσφορά στους κατοίκους και τη νέα γενιά του τόπου μας, για να μπορούν να ατενίζουν το μελλον τους,με περισσότερη ελπίδα και μεγαλύτερη αισιοδοξία, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά τη ρήση «ότι έργο που δεν έγινε, είναι αυτό που ποτε δεν ξεκίνησε».

Ανδρεας Δ. Μακρυπιδης
(πρώην Βουλευτής)

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Ακτιο - Αμβρακία Ανδρέας Μακρυπίδης πρώην βουλευτής