Τα εγκαίνια του οδικού άξονα Ακτιο – Αμβρακία από τον πρωθυπουργό (video-ροή φωτο)

Τις αναπτυξιακές και επενδυτικές προοπτικές που με τη σειρά τους θα φέρουν και νέες θέσεις εργασίας τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του για την τελετή παράδοσης του νέου οδικού άξονα Άκτιο-Αμβρακία, το μεσημέρι της Τετάρτης

Ο πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, τη σημασία του έργου όσον αφορά το επίπεδο της οδικής ασφάλειας στέλνοντας το μήνυμα ότι «η κυβέρνηση αυτή θα εξακολουθεί να δρομολογεί το σημαντικό έργο της ενίσχυσης των υποδομών».


«Καλοτάξιδος ο δρόμος και να συνεχίσουμε να παραδίδουμε με τον ίδιο ρυθμό έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των Ελλήνων» κατέληξε ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του για τον οδικό άξονα που θα παραδοθεί στο κοινό μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Εκτός απο τον κ. Μητσοτάκη, στην εκδήλωση μίλησαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκος Ταχιάος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS Energy & Metals κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος

Δείτε την τελετή:

H υποδοχή του πρωθυπουργού:

Για ηλιόλουστες προοπτικές του τόπου τον οποίο διασχίζει ο νέος οδικός άξονας Άκτιου-Αμβρακίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του με τον ίδιο να τονίζει τη συστηματικότητα με την οποία η κυβέρνηση λειτούργησε για να ξεμπλοκάρει το έργο με νέες διαγωνιστικές διαδικασίες.

Παραδίδουμε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο μήκους 50 χιλιομέτρων, ένα πάγιο αίτημα τριών περιφερειών, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι με το έργο αυτό ανοίγουν νέες αναπτυξιακές προοπτικές σε μια περιοχή που παρέμενε αναξιοποίητη.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκη «η ύπαρξη του δρόμου αυτού θα συνεισφέρει καθοριστικά ώστε η περιοχή να κερδίσει περισσότερο επενδυτικό ενδιαφέρον και να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας» με τον πρωθυπουργό να τονίζει τη σημασία του έργου και στο επίπεδο της οδικής ασφάλειας.

«Η κυβέρνηση δίνει μεγάλη σημασία στην υλοποίηση των εργων υποδομής και στη συνεργασία με τις κατασκευαστικές εταιρείες με όρους ειλικρίνειας και συνεργασίας» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος εξήγγειλε ότι τον Νοέμβριο του 2024 θα παραδοθεί το Μετρό της Θεσσαλονίκης και μέσα στο 2025 η εθνική Πατρών-Πύργου

Όπως υποργάμμισε «η κυβέρνηση αυτή θα εξακολουθεί να δρομολογεί το σημαντικό έργο της ενίσχυσης των υποδομών αντιμετωπίζοντας και απρόβλεπτες καταστάσεις όπως ο Daniel αλλά θα το κάνουμε με συνέπεια έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδοτική ωριμότητα»

«Ο δρόμος αυτός θα αλλάξει την όψη της δυτικής Ελλάδας, θα ξεκλειδώσει νέες αναπτυξιακές προοπτικές και θα εξυπηρετεί τους πολίτες που θα μπαίνουν στο αυτοκίνητό τους χωρίς να τρέμει το φυλλοκάρδι τους. Καλοτάξιδος ο δρόμος και να συνεχίσουμε να παραδίδουμε με τον ίδιο ρυθμό έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των Ελλήνων» κατέληξε ο πρωθυπουργός

 

 

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Ακτιο - Αμβρακία εγκαίνια Μητσοτάκης πρωθυπουργός