Δυτική Ελλάδα

Αναστέλλουν την αποχή οι δικηγόροι του Μεσολογγίου μετά από συνάντηση με τον Υπουργό

κοι-dikigorikos-mes

Ανακοίνωσή εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου,με την οποία γνωστοποιεί την αναστολή της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, εξηγώντας πως η συνάντηση του Δ.Σ του Συλλόγου με τον Υπ. Δικαιοσύνης, απέδωσε καρπούς αφού το αίτημα του Συλλόγου να μην εγκριθούν και γίνουν δεκτές μεταθέσεις ακόμη δύο  δικαστικών υπαλλήλων από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο και”η γενικότερη εφαρμοζόμενη πολιτική υποβάθμισης και απαξίωσης των Δικαστικών Υπηρεσιών” έγιναν δεκτά.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Ο Υπ. Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθαναίσου έκανε δεκτό το αίτημα του Δ.Σ.Μ και ανεστάλη η αποχή 

Με συντονισμένες του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Ιωάννη Ατσαλάκη, επισπεύθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Δ.Σ. με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπο Αθανασίου. Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13/12, με συμμετοχή των αναφερομένων και του Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Ν. Κανελλόπουλο και του Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού κ. Μπίρμπου. Θέμα συζήτησης ήταν η μετάθεση και άλλων δύο (2) δικαστικών υπαλλήλων από το Μεσολόγγι στο Αγρίνιο και η γενικότερη εφαρμοζόμενη πολιτική υποβάθμισης και απαξίωσης των Δικαστικών Υπηρεσιών.
Κατ’ αρχήν έγινε δεκτό το αίτημα του Δ.Σ.Μ. να μην εγκριθούν και γίνουν δεκτές οι, ως άνω, μεταθέσεις για τις οποίες γνωμοδότησε θετικά και έκανε αποδεκτές το 5μελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας. Κατόπιν αυτού η Γενική Συνέλευση των Μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου στις 20-12-2013 έκανε δεκτή την εισήγηση του Προέδρου και του Δ.Σ. και ομόφωνα αποφάσισε την αναστολή της αποχής απ’ τα καθήκοντά τους.
Σημειώνουμε ότι η συνάντηση του Προέδρου και του Δ.Σ. του Δ.Σ.Μ. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, έγινε εφ’ όλης της ύλης και σε θετικό κλίμα. Κοινή συνισταμένη και κατεύθυνση ήτο η ανάγκη αναβάθμισης του ιστορικού και από τα μεγαλύτερα της επαρχίας, Πρωτοδικείου Μεσολογγίου, σε δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους, κτιριακό κ.ά.
Οι παραπάνω θετικές εξελίξεις, στο τέλος του 2013, ας αποτελέσουν αισιόδοξη απαρχή για το νέο χρόνο, μαζί με τις επιθυμίες και ευχές μας για ένα καλύτερο, δημιουργικό, χαρούμενο 2014.
Ιερή Πόλη Μεσολογγίου, 23 Δεκεμβρίου 2013
Ο Πρόεδρος
Γιάννης Ατσαλάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button