Γεγονότα

Ανάπηροι απέκλεισαν την αποκεντρωμένη Διοίκηση

koi-anapiroi-diadilosiΣε αποκλεισμό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προχώρησαν πριν απο λίγο δεκάδες άτομα με αναπηρία, διαμαρτυρόμενα για τον σε βάρος τους εμπαιγμό από την πολιτεία, καθώς επι μήνες περιμένουν να περάσουν απο επιτροπή αξιολόγησης.

Περισσότερα απο 6.000 άτομα στην περιοχή βιώνουν απαράδεκτη κατάσταση ταλαιπωρίας και απαξίωσης. Τόσο αυτά όσο  και οι οικογένειες τους  περιμένουν τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΙΚΑ της Δυτικής Ελλάδας,  προκειμένου να περάσουν από τις επιτροπές  για να συνεχίζουν να παίρνουν τα προνοιακά επιδόματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στους patrastimes.gr ο Πρόεδρος της Περιφερειακής  Ομοσπονδίας ΑμεΑ Αντώνης Χαροκόπος, πάνω από 6.000 άτομα στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας ζουν σε ομηρία, περιμένοντας να περάσουν από τα ΚΕΠΑ.

Από αυτά, 3.500 βρίσκονται στην αναμονή για το ΚΕΠΑ στην Πάτρα, 1.700 Αγρίνιο και περίπου 900 στον Πύργο.

Οι τραγικές επιπτώσεις που επιφέρει αυτή η τεράστια καθυστέρηση -διακοπή ασφαλιστικών δικαιωμάτων, προνοιακών επιδομάτων  κ.λπ.- και με κεντρικό σύνθημα «δεν πάει άλλο», τα άτομα με αναπηρία βγαίνουν στο δρόμο την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουνίου, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου.

patratimes.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button