ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ανακοινώσεις ΚΝΕ και ΕΠΑΜ για τις εξελίξεις στο 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου

Πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει το θέμα των δικαστικών εξελίξεων με τις καταλήψεις του Οκτωβρίου του 2020, μετά την μηνυτήρια αίτηση της Διεύθυνσης του σχολείου και την κλήση για καταθέσεις γονέων και μαθητών.

Η σχετική αποκάλυψη του agriniopress.gr έχει θορυβήσει την τοπική σχολική και εκπαιδευτική κοινότητα, μιας και σύμφωνα με νομικούς κύκλους, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να ασκηθούν διώξεις σε βάρος ανηλίκων μαθητών που κατονομάστηκαν από την Διευθυνση ως υπαίτιοι, καθώς και των γονέων τους..


Με αφορμή της εξελίξεις, εκδόθηκαν ανακοινώσεις από τοπικές οργανώσεις κομμάτων.

Η νεολαία του ΚΚΕ, με ανακοινωση της με τίτλο “Κάτω τα χερια απο τους αγώνες των μαθητών!», αναφερει τα εξής:

“Από το πρώτο άνοιγμα των σχολείων, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Αγρινίου και του νομού μπήκανε μπροστά οργανώνοντας τον αγώνα τους ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης. Είδαμε όλο αυτό το διάστημα την κυβέρνηση να μην παίρνει ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας για την μόρφωση και την υγεία τόσο του κόσμου συνολικά όσο και των μαθητών συγκεκριμένα.

Στο δρόμο της πολιτικής της κυβέρνησης η Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου προχώρησε σε εισαγγελική παρέμβαση για την κατάληψη που πραγματοποίησαν οι μαθητές του σχολείου, οι οποίο διεκδικούσαν το αυτονόητο, να ανοίξει το σχολείο τους άμεσα με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Να τονίσουμε πως το ίδιο σχολείο την προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε για 14 μέρες λόγω κρουσμάτων πράγμα που αποδεικνύει την πολιτική της κυβέρνησης να μη λαμβάνει μέτρα προστασίας και να θέλει τα σχολεία κλειστά από τον κορωνοΐο. Βάζει απέναντι, τους χιλιάδες μαθητές που διεκδικούν ανοιχτά, ασφαλή σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!

Όλα αυτά σε μια περίοδο που σε όλη την Ελλάδα μαθητές, καθηγητές και Σύλλογοι Γονέων κινητοποιήθηκαν. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι μαθητές είχαν δίκιο! Και γι’ αυτό είναι νικητές!
Είναι νικητές γατί κέρδισαν το πιο σπουδαίο: Αγωνίστηκαν για τις πραγματικές ανάγκες τους, τα έβαλαν με όλους όσους μπαίνουν εμπόδιο σε αυτές, κυρίως με την κυβέρνηση και την πολιτική της, που τους θέλει αμέτοχους, χωρίς κανένα δικαίωμα στη μόρφωση, στο πολιτισμό, τον αθλητισμό.
Καλό θα ήταν η κυβέρνηση και η Διεύθυνση να ακούσουν τα προβλήματα των μαθητών και να σταματήσουν να τους αντιμετωπίζουν σαν εγκληματίες.
Η Τ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας καταδικάζει τέτοιες αποφάσεις και απαιτεί να παρθούν πίσω οι καταγγελίες απέναντι στους μαθητές τώρα!”.

Επίσης η Τοπική Οργάνωση Αγρινίου του ΕΠΑΜ, έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:

“Έγινε γνωστό από δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, ότι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αγρινίου μαζί με τους γονείς τους κλήθηκαν να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις, γιατί τον Οκτώβριο του 2020 τα παιδιά αυτά έκαναν κατάληψη του σχολείου. Η καταγγελία έγινε από τη Διευθύντρια του Γυμνασίου στην Εισαγγελία Αγρινίου.

Είναι να απορεί κανείς με τη διευθύντρια του Γυμνασίου. Η δουλειά του εκπαιδευτικού δεν είναι να καρφώνει παιδιά στην Εισαγγελία. Η δουλειά του είναι, πρώτα και κύρια, να τα διαπαιδαγωγεί και, όποτε χρειάζεται, να τα συμμορφώνει με όλους τους τρόπους που του προσφέρει η ιδιότητά του. Στην αρχή με συστάσεις (όπως και έκανε κατά πώς δηλώνει) και, στη συνέχεια αν χρειαστεί πάλι με ημερήσια ή ολιγοήμερη αποβολή κλπ.

Η λογική ότι “δεν πιάνουν οι συστάσεις”, όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα, και γι’ αυτό κατέφυγε στην εισαγγελία, ανήκει σε άλλες εποχές. Επίσης, η κατηγορία της “παρεμπόδισης της λειτουργίας του σχολείου”, είναι τουλάχιστον υποκριτική, όταν μετά τις ολιγοήμερες μαθητικές καταλήψεις, τα σχολεία έμειναν επί τρεις μήνες κλειστά – όχι με υπαιτιότητα των μαθητών! Αλλά εκεί είναι ανώτεροι οι υπαίτιοι, οπότε καθόμαστε ήσυχοι και δεν τρέχει τίποτα.

Μήπως, με την κίνησή της αυτή, η εν λόγω διευθύντρια γίνεται “λαγός” ανησυχητικών εξελίξεων στον χώρο της εκπαίδευσης; Μήπως ανοίγει τον δρόμο στην κεντρική διοίκηση να ιδρύσει και “γυμνασιακή αστυνομία” – κατά το πρότυπο της πρόσφατα ιδρυθείσας πανεπιστημιακής;

Με τα απανωτά, μακρόχρονα κλεισίματα των σχολείων “λόγω κορωνοϊού”, έχει καταλυθεί η βασικότερη ίσως λειτουργία του σχολείου και δη της υποχρεωτικής εκπαίδευσης: η ευθύνη για την κοινωνικοποίηση και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών, ώστε να μάθουν να λειτουργούν σωστά ως μέλη μιας κοινότητας. Αυτό δεν διδάσκεται με “τηλεκπαίδευση”! Ούτε όμως μπορεί να ζητείται από την αστυνομία να αναλάβει τον ρόλο του παιδαγωγού, όταν αυτός – για τον οποιοδήποτε λόγο – αδυνατεί να τον επιτελέσει!

Η υπόθεση αυτή δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις συνέπειες των πολιτικών των τελευταίων ετών στην εκπαιδευτική κοινότητα – πολύ περισσότερο, των εγκληματικών αποφάσεων του τελευταίου έτους για κλείσιμο των σχολείων. Αλλά με τέτοιο Υπουργείο και τέτοια Υπουργό, τι άλλο μπορεί να περιμένει κανείς”.

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

  1. Εμετικό.
    Ηθικοι αυτουργοι και το παραδεχονται.
    Αμα δεν ηταν το αποκουμπι του συστηματος, θα τους ειχαν εξαφανισει απο το 70.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button