ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Μικρές συμβουλές για ανακαίνιση μπάνιου

Η ανακαίνιση σπιτιού στην Αθήνα είναι μια διαδικασία σίγουρα αρκετά δύσκολη ως προς το πρακτικό της μέρος, δηλαδή τη μεταφορά και τοποθέτηση των επίπλων, αφού δεν υπάρχει ο χώρος που μπορεί να βρούμε στην επαρχία, όμως είναι ταυτόχρονα μια ευχάριστη διαδικασία αφού οι επιλογές μας για τις απαραίτητες αγορές είναι αμέτρητες.

Μια καλή απόφαση είναι να προχωρήσουμε σε μερική ανακαίνιση μπάνιου, μιας και το μπάνιο είναι από εκείνους του χώρους που ταλαιπωρούνται πολύ.

Τι αλλαγές μπορούμε να κάνουμε στο μπάνιο μας;

  • Μια ωραία ιδέα είναι τα χτιστά ράφια. Είναι ιδιαίτερα πρακτικά αφού μπορούμε να ακουμπάμε πάνω σε αυτά όλα τα χρήσιμα πράγματα για το μπάνιο, όπως σαπούνια, οδοντόκρεμες, καλλυντικά κ.λπ., αλλά επίσης δεν πιάνουν χώρο, όπως θα έπιανε κάποιο έπιπλο με ντουλάπια και συρτάρια. Είναι η ιδανική λύση για να μας βοηθήσει να κερδίσουμε χώρο στο πιο μικρό δωμάτιο του σπιτιού και ταυτόχρονα αποτελεί μια ιδιαίτερα σύγχρονη και στιλάτη ιδέα.
  • Μπορούμε να διακοσμήσουμε το χώρο του μπάνιου μας με φυτά εσωτερικού χώρου. Φυσικά αν το μπάνιο μας έχει μικρές διαστάσεις είναι καλό να προτιμήσουμε μικρότερα φυτά. Μια καλή λύση είναι οι κάκτοι. Είναι μικρά φυτά και διαθέτουν μια κομψότητα. Είναι ένα διαφορετικό είδος φυτού και μια πρωτότυπη ιδέα για να διακοσμήσουμε έναν μικρό χώρο χωρίς να τον φορτώνουμε με περιττά αντικείμενα.
  • Επιλέγουμε επίσης ζωηρά χρώματα. Τα χρώματα κάνουν τους χώρους του σπιτιού μας περισσότερο φωτεινούς και δίνουν την αίσθηση ότι είναι μεγαλύτεροι. Φυσικά, δεν λέμε ότι θα πρέπει να βάψουμε όλο μας το μπάνιο με έντονο πράσινο χρώμα, όμως μπορούμε να τοποθετήσουμε μερικά πλακάκια σε έντονα χρώματα και να τα συνδυάσουμε με το λευκό στα υπόλοιπα σημεία. Έτσι θα έχουμε δημιουργήσει ένα απόλυτα μοντέρνο και φωτεινό μπάνιο.
  • Μια ακόμα ιδέα για φωτεινό και μεγαλύτερο μπάνιο είναι οι καθρέφτες. Τοποθετούμε μεγάλους ή μικρούς καθρέφτες, ακόμα και περισσότερους από έναν, σε διάφορα σημεία του μπάνιου και το κάνουμε να δείχνει πιο ευρύχωρο και φωτεινό χαρίζοντάς μας και την πρακτικότητα που χρειαζόμαστε σε αυτό το χώρο του σπιτιού.
  • Νιπτήρες με μεγάλα συρτάρια στο έπιπλό τους. Στο δωμάτιο του μπάνιου χρειαζόμαστε αποθηκευτικούς χώρους για τις πετσέτες μας και τα διάφορα είδη υγιεινής. Γι’ αυτό το λόγο μπορούμε να επενδύσουμε σε κάποιο έπιπλο με μεγάλα συρτάρια όπου πάνω θα τοποθετηθεί ο νιπτήρας μας. Έτσι ο χώρος μας θα είναι πάντα τακτοποιημένος και χρηστικός.

Αν διαθέτουμε μεγαλύτερου μεγέθους μπάνιο, μια καλή ιδέα είναι να χωρίσουμε ένα μικρό τμήμα, να το καλύψουμε για παράδειγμα με γυψοσανίδες και να τοποθετήσουμε σε αυτό το πλυντήριό μας και το καλάθι για τα ρούχα μας. Έτσι δεν θα χρειάζεται το πλυντήριο να κλέβει πόντους από τη διακόσμηση του μπάνιου μας, αλλά ούτε θα είναι έξω από αυτό.

Αυτές είναι μερικές ιδέες που μπορεί κάποιον να ακολουθήσει αν αποφασίσει να προχωρήσει σε ανακαίνιση σπιτιού στην Αθήνα. Οι επιλογές είναι αμέτρητες για το χώρο του μπάνιου και η διαδικασία τρομερά ευχάριστη.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close