ΕξελίξειςΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Τι απαντά το Υπουργείο στο αίτημα για βελτίωση του δρόμου που συνδέει το Θέρμο με Αγρίνιο και Ναύπακτο

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Καραθανασόπουλος, κατέθεσαν με τη μορφή αναφοράς στους αρμόδιους Υπουργούς, το ψήφισμα της Γεν. Συνέλευσης Εταιρείας Φίλων Μουσείου & Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου σχετικά με το καθολικό αίτημα των δημοτών για την άμεση σχεδίαση, αλλά και κατασκευή του προβληματικού, έως τριτοκοσμικού οδικού άξονα, που συνδέει το Θέρμο με τη Ναύπακτο και το Αγρίνιο.

Ο αρμόδιος Υπουργός, σχετικά με το παραπάνω αίτημα, απάντησε τα εξής:

Σε απάντηση της ανωτέρω Αναφοράς, που κατέθεσαν οι Βουλευτές κ. Νικόλαος Μωραΐτης και κ. Νικόλαος Καραθανασόπουλος, αναφορικά με το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης Εταιρείας Φίλων Μουσείου & Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου για άμεση σχεδίαση αλλά και κατασκευή του
οδικού άξονα που συνδέει το Θέρμο με τη Ναύπακτο και το Αγρίνιο, κατά λόγο αρμοδιότητας, σας διαβιβάζουμε για ενημέρωσή σας, το υπ’ αριθμ. πρωτ. 358510/4580/15-11-2018 έγγραφο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και επιπλέον, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Η χρηματοδότηση των Περιφερειών της Χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.), γίνεται βάσει των πιστώσεων που εγγράφονται κάθε έτος στον Κρατικό Προϋπολογισμό, ο οποίος ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων.

Με κοινή δε απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, η οποία εκδίδεται ύστερα από πρόταση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), καθορίζεται το ύψος των πιστώσεων που προορίζονται για την κάλυψη επενδυτικών καθώς και λοιπών λειτουργικών δαπανών τους.

Ειδικότερα, για το προηγούμενο έτος οι πιστώσεις των Κ.Α.Π. που κατανεμήθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την κάλυψη επενδυτικών δαπανών και δαπανών συντήρησης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου, ανήλθαν σε ποσό ύψους 2.304.000,00 € ενώ αντίστοιχο ποσό έχει προγραμματισθεί να αποδοθεί στην εν λόγω Περιφέρεια και για το τρέχον έτος.

Η περαιτέρω διαχείριση των πόρων αυτών γίνεται κατόπιν σχετικών αποφάσεων των οικείων περιφερειακών συμβουλίων υπό την εποπτεία του κράτους, η οποία συνίσταται αποκλειστικά στον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων τους και στον πειθαρχικό έλεγχο των αιρετών.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ζητήσει στοιχεία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου και τους Δήμους Αγρινίου, Καρπενησίου και Ναυπακτίας με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 63538/12-11-2018 έγγραφο και μόλις περιέλθουν οι σχετικές απαντήσεις, θα ενημερωθεί η Βουλή των Ελλήνων με νεότερο έγγραφό μας.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close