ΕξελίξειςΠολιτική

Αναφορά για να παραμείνει ανοικτό το Κ.Υ. Μύτικα

koi-mytikasΟι διάσπαρτες και μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες για ενδεχόμενη παύση λειτουργίας των Κέντρων Υγείας ανά την Ελλάδα, έχουν θορυβήσει -και δικαιολογημένα- τους πολίτες, που ανησυχούν ότι θα χάσουν την άμεση πρόσβασή τους στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

 “Έχουμε μιλήσει επανειλημμένα για την ανάγκη αναδιάρθρωσης του συστήματος υγείας. Το νομοσχέδιο που εξετάζεται αυτή την στιγμή στην Βουλή, είναι μια διατύπωση προθέσεων από το Υπουργείο Υγείας, ένα νομοσχέδιο που παραπέμπει σε απανωτές Υπουργικές Αποφάσεις για την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων” επισημαίνει σε ανακοίνωση της η βουλευτής Αιτωλ/νίας της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ακόμη:

“Τα λάθη του παρελθόντος δεν καταπολεμούνται με διάλυση των κοινωνικών δομών. Η αναδιάρθρωση δεν γίνεται με ασκήσεις επί χάρτου. Αναμένουμε ακόμη το συνολικό σχέδιο διαχείρισης του συστήματος Υγείας της χώρας, και κυρίως περιοχών όπως η Αιτωλοακαρνανία, βάσει επιδημιολογικών μελετών και κοινωνικογεωχωρικών κριτηρίων, που θα μπορέσει να δώσει απαντήσεις στις πραγματικές ανάγκες υγείας των πολιτών. Το αίσθημα ανασφάλειας για την πρόσβαση στην ιατρική ασφάλεια και φροντίδα, είναι το τελευταίο που μπορεί να προστεθεί στα πολλά οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα της κρίσης. Ας αποκτήσουμε σχέδιο για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για αναβάθμιση, ορθολογισμό και όχι απαξίωση δομών και δημόσιας περιουσίας.

Η Βουλευτής Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα, με Αναφορά της προς τον Υπουργό Υγείας, κοινοποιεί την αγωνιώδη επιστολή του Δήμου Ξηρομέρου (Δημοτική Ενότητα Αλυζίας), σχετικά με το απευκταίο ενδεχόμενο κλεισίματος του Κέντρου Υγείας Μύτικα:

 Το εν λόγω Κέντρο Υγείας ιδρύθηκε με σουηδική συνδρομή, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς του 1953 και μέχρι το 2002 που αναβαθμίστηκε σε Κέντρο Υγείας, λειτουργούσε ως αγροτικό ιατρείο. Εξυπηρετεί τόσο τους κατοίκους των Δημοτικών Διαμερισμάτων Αλυζίας,  όσο και τους κατοίκους των κοντινών νησιών Καλάμου και Καστού. Διαθέτει ασθενόφορο, αλλά και ένα επιπλέον όχημ για την εξυπηρέτηση των ασθενών. Πρόσφατα μάλιστα, αποπερατώθηκε και το νέο κτίριο, που εξοπλίστηκε με σύγχρονο βιοϊατρικό εξοπλισμό.

Πρέπει άμεσα να δοθούν επίσημες απαντήσεις και να δοθεί τέλος στην αγωνία των κατοίκων, που εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης των περιοχών που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας Μύτικα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να απευθυνθούν σε άλλες μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button