Δυτική Ελλάδα

Άμεσος ο κίνδυνος ατυχήματος και αποκοπής της Δυτ. Λευκάδας

koi-pefkoulia-dromos1
Άμεσος ο κίνδυνος θανατηφόρου ατυχήματος και αποκοπής της Δυτ. Λευκάδας απ’ τον δυτικό άξονα του νησιού! – Συνιστάται η ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών στο σημείο «Πευκούλια»

Οι έντονες βροχοπτώσεις έφεραν και στο νησί μας τις αναμενόμενες καταστροφές! Σε αρκετά σημεία είχαμε πάνω στο δυτικό επαρχιακό άξονα κατολισθήσεις οι οποίες αποκαταστάθηκαν πρόχειρα. Η ζημιά όμως στο σημείο «Πευκούλια», όπως φαίνεται και στις πιο κάτω φωτογραφίες, δεν είναι εύκολο να επισκευαστεί πρόχειρα ώστε να παρέχει παράλληλα μόνιμη ασφάλεια στους διερχόμενους οδηγούς.

Η επόμενη έντονη βροχόπτωση θα ολοκληρώσει σίγουρα την καταστροφή και την αποκοπή όλων των οικισμών της δυτικής Λευκάδας. Η υποχώρηση των πρανών, ίσως λόγω τη λαθεμένης κλίσης του δρόμου, σίγουρα όμως λόγω του σοβαρού προβλήματος με την απορροή των ομβρίων στο σημείο αυτό, λειτούργησαν ως το χρονικό ενός «προαναγγελθέντος θανάτου». Ευτυχώς αυτή τη φορά η ισχυρή βροχόπτωση και η κακοκαιρία βρήκε τα επικίνδυνα ανάντη του δρόμου, που βρίσκονται τα μεταλλικά πλέγματα συγκράτησης των σαθρών αδρανών, να τελούν υπό επισκευή και αποφόρτιση, μετά από τις περσινές φωνές και κινητοποιήσεις των κατοίκων και την ευαισθητοποίηση (κάτω απ’ την πίεση) και της περιφέρειας.
koi-pefkoulia-dromos2
Στο επίμαχο σημείο υπήρξε υπόσχεση έργου που δεν έγινε όμως ούτε έγκαιρα αλλά ούτε έχει δρομολογηθεί ακόμα. Όπως ήταν λοιπόν φυσικό και αναμενόμενο, τα κατάντη εξόφθαλμα σαθρά πρανή υποχώρησαν και το δίκτυο υδροδότησης, μαζί με τον επαρχιακό άξονα, έμειναν να αιωρούνται επικίνδυνα, έως ότου γκρεμιστούν στο χάος.
Οι αρμόδιοι γνωρίζουν άριστα το πρόβλημα στο σημείο, αλλά μάλλον έχουν άλλα στο…μυαλό τους στους … δύσκολους καιρούς. Οι υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών σ’ ένα κράτος που παραπαίει είναι μάλλον … αραχτοί (μάτια έχουμε!), και οι κάτοικοι της δυτικής Λευκάδας που διέρχονται απ’ το σημείο αυτό είναι στο έλεος των καιρικών φαινομένων ή υπό τον άμεσο κίνδυνο να βρεθούν 100 μέτρα κάτω στο βυθό ή στα βράχια στη θάλασσα!
Ο κίνδυνος είναι άμεσος και η παρέμβαση πρέπει να είναι άμεση και τέτοια ώστε να δοθεί μια πρόχειρη ασφαλής λύση με την παράλληλη άμεση δρομολόγηση έργου οριστικής επίλυσης του προβλήματος. Δεν χρειάζεται δα και ο προϋπολογισμός της χώρας για το έργο αυτό! Ο δήμαρχος, (αν και αναρμόδιος τώρα, παλιότερα ήταν αλλά …) πρέπει να ασχοληθεί για την ασφάλεια των δημοτών του, και ο Αντιπεριφεριάρχης, ως καθ’ ύλην αρμόδιος, επίσης.

http://www.kolivas.de

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button