Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αίτημα για άμεση αντικατάσταση της νοσηλεύτριας που μετακινείται από το Κ.Υ. Μύτικα

Πληροφορίες που επικαλείται το τοπικό blog mytikas press, κάνουν λόγο για μετακίνηση της μιας μόνιμη νοσηλεύτρια του Κ.Υ. Μύτικα.

Το θέμα σχετίζεται με την απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου Υγείας του χωριού και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που ο πληθυσμός έχει αυξηθεί και θα αυξηθεί και άλλο και πολύ κρίσιμο η απρόσκοπτη τήρηση του προγράμματος εφημεριών, που είναι σήμερα για όλες τις ημέρες του μήνα.

Η σχετική ανάρτηση, συνεχίζει:

«Φίλοι συμπατριώτες είναι ζωτικής σημασίας η εφημέρευση του Κ.Υ. Μύτικα κάθε ημέρα. Έχουν σωθεί ζωές, συνεχώς περιστατικά εξυπηρετούνται κάθε ώρα. Προχτές εργαζόμενος στην καθαριότητα του Δήμου Ξηρομέρου τσιμπήθηκε από έντομο και έκανε αλλεργικό σοκ και το Κ.Υ. Μύτικα έδωσε τις πρώτες βοήθειες.


Είμαστε γνώστες δεκάδων περιστατικών με όνομα και επώνυμο που κυριολεκτικά σώθηκε η ζωή τους από το εφημερεύον Κ.Υ. Μύτικα, από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Η περιοχή μας είναι μία πραγματικά απομονωμένη περιοχή που απέχει πάρα πολύ από άλλες νοσοκομειακές μονάδες. Έχουμε τα νησιά μας Κάλαμο και Καστό, που όταν τυχαίνει περιστατικό, στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι στο εφημερεύον Κ.Υ. Μύτικα σε 30 και 60 λεπτά αντίστοιχα. Φανταστείτε τι θα γίνει αν δεν υπάρχει εφημερεύον Κ.Υ. Μύτικα. Θα μιλάμε για καθυστερήσεις λήψης πρώτων βοηθειών της τάξεως κάποιων ωρών, κρίσιμη παράμετρος για την τύχη της ζωής των ασθενών.

Οφείλει λοιπόν η 6η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ) να αντικαταστήσει ΑΜΕΣΑ την νοσηλεύτρια, ώστε να μη διαταραχθεί το πρόγραμμα εφημεριών. Είναι κυριολεκτικά ζήτημα ΖΩΗΣ και ΘΑΝΑΤΟΥ. Με τόσα περιστατικά που συμβαίνουν κάθε ημέρα είναι βεβαιότητα ότι με κενά στις εφημερίες του Κ.Υ. Μύτικα, θα χαθεί ανθρώπινη ζωή».

mytikaspress

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button