Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Άμεσα μέτρα για την ε.ο. Αμφιλοχίας-Βόνιτσας ζητά το Ε.Κ. Αγρινίου, μετά το θανατηφόρο τροχαίο

«Tα κέρδη τους… οι νεκροί μας», είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, για το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στην ε.ο. Αμφιλοχίας Βόνιτσας την πρωτομαγιά.

Θύμα του τροχαίου, ένας 54χρονος οδηγός από το Μεσολόγγι «σε ένα ακόμα από τα καθημερινά τροχαία που συμβαίνουν στο δρόμο καρμανιόλα που ονομάζεται τάχα και Εθνική οδός Αγρινίου – Λευκάδας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.


«Καλούμε λοιπόν όλους τους υπεύθυνους να πάρουν άμεσα μέτρα για την βελτίωση της κατάστασης στο συγκεκριμένο δρόμο για να μην μετρήσουμε και άλλα θύματα», τονίζεται ακόμη .

Αναλυτικά:

«Τις τελευταίες μέρες θρηνούμε έναν ακόμα συνάδελφο νεκρό στο κυνήγι του μεροκάματου. Ο κατάλογος των νεκρών συναδέλφων όλο και μεγαλώνει.

Η ανάπτυξή τους για ακόμα μία φορά βάφεται με το αίμα δεκάδων νεκρών εργατών της περιοχής μας. Στο βωμό των κερδών και της ανάπτυξης τους, μετράμε έναν εργαζόμενο νεκρό κάθε τρεις μέρες στη χώρα μας. Πίσω από τις μεγαλοστομίες, τις φιέστες και τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα «μεγάλα έργα ανάπτυξης του νομού μας», τις «νέες θέσεις εργασίας» βρίσκονται νεκροί και σακατεμένοι εργάτες.

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι ο νόμος του κέρδους για τα αφεντικά είναι πάνω από την αξία της ίδιας μας της ζωής. Η ανάπτυξή τους προϋποθέτει τσακισμένα εργατικά , χαμηλούς μισθούς , εξαντλητικά ωράρια δουλειά ήλιο με ήλιο , κανένα μέτρο ασφαλείας και ελέγχου στους χώρους δουλειάς.

Ταυτόχρονα όμως προϋποθέτει απαξίωση και διάλυση κάθε υποδομής και αποποίηση κάθε κρατικής ευθύνης για το οτιδήποτε έχει να κάνει με την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών. Γιατί το θανατηφόρο τροχαίο του 54χρονου συναδέλφου, που έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας 1-5-2023, στην Εθνική Οδό Αμφιλοχίας – Βόνιτσας, είναι ένα ακόμα από τα καθημερινά τροχαία που συμβαίνουν στο δρόμο καρμανιόλα που ονομάζεται τάχα και Εθνική οδός.

Ένα δρόμο που χρησιμοποιούν καθημερινά εκατοντάδες εργαζόμενοι κινούμενοι προς τα παράλια του νομού για την εργασία τους και παίζουν την ζωή τους κορόνα γράμματα στην κυριολεξία για το μεροκάματο τους καθώς δεν τηρεί ούτε τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας (χωρίς διαγράμμιση, διαλυμένο οδόστρωμα κτλ.) . Ένα δρόμο που φέρει την ευθύνη τοπικής και κρατικής διοίκησης για την κατάσταση του όλα αυτά τα χρόνια .

Καλούμε λοιπόν όλους τους υπεύθυνους να πάρουν άμεσα μέτρα για την βελτίωση της κατάστασης στο συγκεκριμένο δρόμο για να μην μετρήσουμε κ άλλα θύματα .

Καλούμε επίσης τους συναδέλφους οδηγούς να συσπειρωθούν στα συνδικάτα και να διεκδικήσουν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και την εξασφάλιση μέτρων ασφαλείας για να μπορούν να γυρνούν καθημερινά από το δρομολόγιο στις οικογένειες τους .

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ τα συλλυπητήρια μας στη οικογένεια του συναδέλφου μας».

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button