Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Κάστρα και ακροπόλεις της Αιτωλοακαρνανίας «στο μικροσκόπιο»- ημερίδα στο Μεσολόγγι (φωτο)

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Οδοιπορικό σε κάστρα, πόλεις κι ακροπόλεις» που συνδιοργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Νοτίων Ιονίων Νήσων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι.

Οι εισηγήσεις αφορούσαν στην Καστροπολιτεία Ναυπάκτου, σε κάστρα και ακροπόλεις γύρω από την Τριχωνίδα, στο κάστρο Αμφιλοχίας, στις οχυρώσεις Λευκάδας, στο κάστρο Οινιαδών, στα νεώτερα εκπαιδευτήρια Αιτ/νίας, σε μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις και σε εγκαταλελειμμένους οικισμούς, που παρουσιάστηκαν αντίστοιχα από την κα Βικάτου, κα Μακραδήμα, κ. Παρρά, κα Στάικου, κ. Κολώνα, κ. Μπουτόπουλο, κα Γαβρίνα και κ. Σταμάτη.


«Ευχαριστούμε πολύ σε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση της ημερίδας και ιδιαιτέρως την Αντιπεριφερειάρχη κα Σταρακά, για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του Διοκητηρίου Π.Ε. Αιτ/νίας και την ηχοληπτική κάλυψη, τον Δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Καραπάνο για τον χαιρετισμό του κατά την έναρξη, τους εκπροσώπους φορέων και συλλόγων για την παρουσία τους, καθώς και το ευρύ κοινό που συμμετείχε και «αγκάλιασε» την εκδήλωση, δίνοντάς μας κίνητρο για επόμενο σχεδιασμό αντίστοιχων δράσεων», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας-Λευκάδας, την οποία υπογράφει η προϊσταμένη της Εφορείας Δρ. Ολυμπία Βικάτου, Αρχαιολόγος.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button