Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αιτωλοακαρνανία-Πυροσβεστική: “Αναντιστοιχία και κατάφορη αδικία στην κατανομή μόνιμου προσωπικού”

Οι προτάσεις των συνδικαλιστών πυροσβεστών για τις Υπηρεσίες του νομού

Υπόμνημα στο οποίο αποτυπώνεται η ισχύουσα κατάσταση που επικρατεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και Πυροσβεστικά Κλιμάκια του Νομού Αιτωλοακαρνανίας κοινοποίησε στον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Στέφανο Κολοκούρη η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Κεφαλληνίας και Ζακύνθου.

Σύμφωνα με αυτό γίνεται λόγος για μεγάλη αναντιστοιχία και κατάφορη αδικία στην κατανομή μόνιμου προσωπικού από την συνολική υπηρετούσα δύναμη έτους 2020 του Π.Σ. για την ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αιτ/νιας τόσο ως προς το πλήθος των συμβάντων όσο και ως προς την έκταση και τον πληθυσμό.

Τονίζεται ότι επιπλέον η ΔΙ.ΠΥ.Ν Αιτωλοακαρνανίας έχει στην περιοχή ευθύνης της και 558.000 στρέμματα του Νομού Φωκίδας. Επίσης θα πρέπει να αναφερθεί ότι 555.674 στρέμματα από την συνολική έκταση του Νομού Αιτωλοακαρνανίας ανήκουν στην περιοχής ευθύνης της ΔΙ.ΠΥ.Ν Λευκάδας.

Ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι ο έβδομος μεγαλύτερος Νομός της χώρας με πληθυσμό 210.802 μόνιμους κατοίκους σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία κατά την απογραφή του 2011. Την πενταετία από 2015 έως και 2019 οι Υπηρεσίες της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αιτ/νιας σύμφωνα με την επίσημη στατιστική του Πυροσβεστικού Σώματος επενέβησαν συνολικά σε 9.171 συμβάντα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αιτ/νιας είναι η τέταρτη σε πλήθος συμβάντων στην Ελλάδα πίσω από Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα αντίστοιχα.

Γίνεται λοιπόν σαφές, αναφέρεται στο Υπόμνημα, ότι “η Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος πρέπει να λάβει υπόψη όλα τα αντικειμενικά στοιχεία και να προχωρήσει άμεσα σε μια νέα επικαιροποιημένη – αναβαθμισμένη κατανομή δύναμης στην ΔΙ.Π.Υ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με τις σημερινές ανάγκες, αυξάνοντας την δύναμη”.

Το Υπόμνημα κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ Χρυσοχοΐδη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά, τους βουλευτές, τον περιφερειάρχη, τους δημάρχους και σε υπηρεσιακούς παράγοντες.

Προτείνονται μεταξύ άλλων:

προτείνεται η αναβάθμιση της Π.Υ. Μεσολογγίου σε Πυροσβεστικό Σταθμό Α ́ Τάξης, με παράλληλη αναπροσαρμογή της υπάρχουσας δύναμης της τάξης Σταθμού σύμφωνα με τα σημερινά πραγματικά δεδομένα.

προτείνεται η αναβάθμιση της Π.Υ. Αγρίνιου σε Πυροσβεστικό Σταθμό Α ́ Τάξης, με παράλληλη αναπροσαρμογή της υπάρχουσας δύναμης της τάξης Σταθμού σύμφωνα με τα σημερινά πραγματικά δεδομένα.

η αναβάθμιση της Π.Υ. Ναυπάκτου σε Πυροσβεστικό Σταθμό Α ́ Τάξης, με παράλληλη αναπροσαρμογή της υπάρχουσας δύναμης της τάξης Σταθμού σύμφωνα με τα σημερινά πραγματικά δεδομένα.

η ίδρυση δεύτερης ΔΙ.ΠΥ.Ν για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας στα πρότυπα των δύο Διευθύνσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

α) ΔΙ.ΠΥ.Ν Αιτωλίας με έδρα το Μεσολόγγι η οποία θα έχει στα όρια της την Π.Υ. Μεσολογγίου και την Π.Υ. Ναυπάκτου με τα υπαγόμενα Κλιμάκια αυτών.
β) ΔΙ.ΠΥ.Ν Ακαρνανίας με έδρα το Αγρίνιο η οποία θα έχει στα όρια της την Π.Υ. Αγρινίου και την Π.Υ. Αμφιλοχίας με τα υπαγόμενα Κλιμάκια αυτών.

η ίδρυση Επαγγελματικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου με έδρα τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας , σε κτήριο το οποίο είναι έτοιμη να παραχωρήσει η Δημοτική Αρχή.

προτείνεται η ίδρυση Επαγγελματικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου σύμφωνα με τα ισχύοντα με έδρα την Γαβαλού

μετατροπή του κλιμακίου Χαλκιοπούλου από εποχικό σε Επαγγελματικό Πυροσβεστικό Κλιμακίου με λειτουργία σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα ισχύοντα, στο υπάρχον κτήριο που έχει ήδη παραχωρηθεί από την Δημοτική Αρχή.

η Π.Υ. Αμφιλοχίας είναι Δ ́ Τάξης Πυροσβεστικός Σταθμός προτείνεται η αναβάθμιση της σε Γ ́ Τάξης, με παράλληλη αναπροσαρμογή της υπάρχουσας δύναμης της τάξης Σταθμού σύμφωνα με τα σημερινά πραγματικά στοιχεία.

Διαβάστε αναλυτικά το υπόμνημα με την περιγραφή της ισχύουσας κατάστασης και των προτάσεων αναλυτικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button