PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Η Αιτωλοακαρνανία κι ο «ευάλωτος» σχεδιασμός στο μεταναστευτικό

Εννοείται πως ένας από τους λόγους που ψηφίστηκε η τωρινή κυβέρνηση και καταψηφίστηκε η προηγούμενη ήταν το μεταναστευτικό ή προσφυγικό, ανάλογα από ποια πλευρά το βλέπει κανείς.

Εννοείται ότι δεν ψήφισαν μόνο παλαβοί ακροδεξιοί για το θέμα αλλά και απλοί σκεπτόμενοι πολίτες που αναρωτήθηκαν ποιο μήνυμα δόθηκε το 2015 και πέρασαν από την Ελλάδα 850 χιλιάδες άνθρωποι;

Μήπως ήταν το μήνυμα ότι η χώρα δεν έχει σύνορα κι ότι όποιος μπαίνει μέσα, κάπου κάνει «χαρτιά», κάπου περιφέρεται για 6 μήνες και… λιάζεται και μετά εξαφανίζεται; Ύστερα ήρθε η Μόρια και χάθηκαν τα επιχειρήματα μαζί με πολλές ζωές.

Και ήρθε ο Μητσοτάκης με τον Χρυσοχοΐδη να δώσουν μια λύση. Φώναξαν τους περιφερειάρχες της χώρας (οι οποίοι, πλην ενός, είναι από τον ίδιο με την κυβέρνηση πολιτικό χώρο) και τους είπαν «βάλτε πλάτη είναι εθνικό το θέμα». Αυτό όλο κι όλο!

Ο Ν. Φαρμάκης έλεγε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι περιμένει να του αποσαφηνίσουν για τι πληθυσμούς μιλάει το κεντρικό κράτος, για ποιο σημείο της Δυτικής Ελλάδας, μέχρι πότε κλπ. Άσε που του είχαν πει ότι την Δευτέρα που μας πέρασε επρόκειτο να κατατεθεί ένα σχέδιο νόμου συνολικής διαχείρισης του ζητήματος.

Αλλά ο πανικός σε πιάνει αν αναλογιστείς αυτό που επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ένωσης των ξενοδόχων της Αιτωλοακαρνανίας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι προ ημερών έπαιρναν από την Αστυνομία και ρωτούσαν, τον ίδιο αλλά και άλλους ξενοδόχους, περίπου το εξής: «θα παίρνατε μετανάστες στην επιχείρησή σας άμα έλαχε;». Ούτε πόσους, ούτε για πόσο, ούτε τι οικογενειακής κατάστασης, τίποτε… Μιλάμε για πρωτοποριακό σχεδιασμό και βαθιά γνώση του ζητήματος.

Σήμερα μαθαίνουμε από ένα site που ειδικεύεται στους διορισμούς στο Δημόσιο ότι η ελληνική Πολιτεία έκανε ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος προς επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα που θα ήθελαν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες ή μετανάστες!

Επειδή, λοιπόν, όλα αυτά είναι επιδοτούμενα, όλα είναι πληρωμένα με ζεστό ευρωπαϊκό χρήμα κι επειδή στις επιδοτήσεις ήμασταν πάντα πολύ δυνατοί(δεν κάναμε ποτέ και κάτι άλλο), καλό θα ήταν οι έχοντες εξουσία να θυμούνται ένα-δύο πραγματάκια.

Το Αγρίνιο είναι μια περιοχή στην ενδοχώρα και δεν έχει πολλές πηγές εισοδήματος. Η Ηλεία έχει ήδη μετανάστες, το ίδιο και το Μεσολόγγι. Η Πάτρα έχει το λιμάνι και είναι η μεγάλη πύλη εξόδου προς την Δύση. Η κουβέντα για το αν πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη ή αν θα το παίξουμε σκληροί δεν έχει αξία όταν θα μας ειπωθεί ότι πρέπει να βοηθήσουμε οικογένειες και «ευάλωτες ομάδες» να μετακινηθούν στο εσωτερικό.

Όμως άλλο οικογένειες και άλλο «ευάλωτες ομάδες». Όπως λένε όσοι τα έχουν δει με τα μάτια τους αλλού, τα προηγούμενα χρόνια διάφοροι «ανθρωπιστικοί κύκλοι» κατάφεραν να θεωρούνται ευάλωτοι όλοι όσοι είχαν μια βεβαίωση ότι είχαν κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα, για παράδειγμα. Με άλλα λόγια μπορεί να είσαι 25 ετών, υγιής άνδρας από το Πακιστάν αλλά να έχεις μετατραυματικό στρες από την εμπειρία να περάσεις νύχτα, κρυφά, με πέντε μποφόρ το Αιγαίο! Τότε ανήκεις σε «ευάλωτη κατηγορία». Πληροφοριακά…

Η συντακτική φιλόξενη μονάδα

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close