Γεγονότα

Αιτωλ/νία: Ο ρόλος των δυο συλληφθέντων για αρχαιοκαπηλία, που έσκαβαν-τι βρήκαν

geg-arxaiokapiloi-gepad7Εκατοντάδες σελίδες είναι η δικογραφία μετά την εξάρθρωση της πολυμελούς εγκληματικής ομάδας με διεθνικό χαρακτήρα που αποκαλύφθηκε μετά από επίπονες έρευνες της Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με πολλές ακόμη αστυνομικές υπηρεσίες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

26 συνολικά συλλήψεις έχουν γίνει μελών διαφόρων βαθμίδων του κυκλώματος, ενώ 27 ακόμη έχουν ταυτοποιηθεί ως συμμετέχοντες.

Προς το παρόν άμεση εμπλοκή στο κύκλωμα έχουν δυο άτομα από την Αιτωλοακαρνανία και έχουν συλληφθεί: Πρόκειται για έναν 38χρονο από τον Σπαρτιά του δήμου Θέρμου και έναν 60χρονο από την περιοχή της Παντάνασσας που κατάγεται από την ορεινή Τριχωνίδα.

Ο 38χρονος είχε, σύμφωνα με την δικογραφία , πιο ενεργό ρόλο στο κύκλωμα, αφού εμπλέκεται τόσο σε λαθρανασκαφές όσο και σε αγοραπωλησία κυρίως αρχαίων νομισμάτων, έχοντας τον ρόλο μεσάζοντα με ηγετικά στελέχη της οργάνωσης.

Οι λαθρανασκαφές φέρεται να έγιναν σε διάφορες περιοχές, όπως στην Ματαράγκα Μακρυνείας, την Παντάνασσα, στον Σπαρτιά κ.α. και ο 38χρονος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έχοντας ανακαλύψει νομίσματα έρχονταν τηλεφωνικά σε επαφή με ηγετικά στελέχη του κυκλώματος, ένας εκ των οποίων και ο εγκέφαλος, που τον αποκαλούσαν “παππού”, ώστε να τα πουλήσει.

Φέρεται ακόμη μετά από  λαθρανασκαφή με άλλα άτομα τον Ιανουάριο στις περιοχές της Παραβόλας και του Παναιτωλίου. Ακόμη , σε άλλη περίπτωση, φέρεται να  να προμηθεύτηκε – αγόρασε  20 χάλκινα νομίσματα, 10 αργυρά και ένα μενταγιόν , που στη συνέχεια επιχείρησε να τα μεταπωλήσει στο κύκλωμα σε υψηλότερη τιμή.

Η εμπλοκή του 60χρονου από την Παντάνασσα , είναι σε επίπεδο “βοηθητικού” μέλους, και συνεργάτη του 38χρονου. Φέρεται να συμμετείχε σε λαθρανασκαφή στην Παραβόλα όπου βρέθηκαν νομίσματα και στην μεταφορά κάποιων ευρημάτων. Κατηγορείται ακόμη για συμμετοχή σε λαθρανασκαφές στην Αρκαδία και στην Κλειτορία της Αχαΐας. Επίσης κατηγορείται για λαθρανασκαφή στο Αμφιλοχικό Αργος, με την συμμετοχή του 38χρονου και την ανακάλυψη αρχαίων αντικειμένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button