ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Αίτημα για συζήτηση για τα ΚΕ.Π.Α.

« Συζήτηση για την δραματική κατάσταση στα ΚΕ.Π.Α» στην επομένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιου Δυτικής Ελλάδας ζητά ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γεράσιμος Φεσσιάν

Στο σχετικό του υπόμνημα προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ο κ. Φεσσιάν, αναφέρει:                   

“Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Η δραματική κατάσταση που καθημερινά βιώνουν οι εξεταζόμενοι πολίτες στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας του ΕΟΠΥΥ, είναι ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει.

Ως Άτομο με Αναπηρία έχω την κοινωνική ευθύνη και υποχρέωση απέναντι στους συνανθρώπους μου να ζητήσω το θέμα να συζητηθεί ως πρώτο θέμα Ημερήσιας Διάταξης του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου. Βεβαίως είναι μια αρμοδιότητα που αφορά το Υπουργείο Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης, όμως οι άνθρωποι που καθημερινά στοιβάζονται στους διάδρομους για να εξεταστούν είναι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας.

Το ιδιο ισχύει και για τους πολύπαθους εργαζομένους του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ που καθημερινά δίνουν τον δικό τους αγώνα για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.

Σκοπός αυτής της συζήτησης πρέπει να είναι η ανάδειξη του προβλήματος στην καθημερινή του διάσταση. Δηλαδή, πως είναι δυνατόν μετά από δέκα ή δώδεκα μήνες, πολίτες, ανάπηροι στην πλειοψηφία τους να στερούνται των υπηρεσιών ή των οικονομικών βοηθημάτων που τους παρέχει η Πολιτεία. Επιπρόσθετα η έλλειψη εξεταστών γιατρών για την ακροαματική διαδικασία έρχεται να μεγαλώσει το πρόβλημα σε εκρηκτικές διαστάσεις για την πολύπαθη κοινωνία.

Ελπίζω πως η συζήτησή μας μόνο θετικά έχει να προσφέρει, αφού θα δοθεί η δυνατότητα να ακουστούν αλήθειες. Αφενός θα μας βοηθήσουν να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα και αφετέρου θα δώσουν την δυναμική στην Περιφέρεια να διεκδικήσει αυτό που πραγματικά της ανήκει.

Για το λόγο αυτό ζητώ από όλους σας να συμφωνήσετε να γίνει η συζήτηση όχι μόνο για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας, αλλά γιατί εμείς ως ανώτατο πολιτικό όργανο δεν πρέπει να επιτρέψουμε να εγκλωβίζεται ο ανθρωπινός πόνος στον γραφειοκρατικό λαβύρινθο.

Ίσιες ευκαιρίες για όλους, χωρίς διακρίσεις.”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button