Γεγονότα

AIDS: "θεραπεία" που σώζει ζωές είναι μόνο η πρόληψη- ενημερωτικές εκδηλώσεις στο Αγρίνιο

koi-aids-ekdiloseis-20142

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, που από το 1988 έχει οριστεί η 1η Δεκεμβρίου με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, πραγματοποιούνται σήμερα εκδηλώσεις που σκοπό έχουν την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών γύρω από τη νόσο και κυρίως την προφύλαξη από αυτή.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου διοργάνωσε για σήμερα εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης που στόχο έχουν ακριβώς αυτό: την ενημέρωση, την κατανόηση, την υπενθύμιση ότι το AIDS είναι εδώ, πλήττει κάθε χρόνο και περισσότερους από εμάς του «δυτικού πολιτισμού», ότι αυτό που μοιάζει τόσο μακρινό, μπορεί να προσβάλλει τον καθ’ έναν μας, ανεξαρτήτου φύλου, ηλικίας, καταγωγής.

koi-aids-ekdiloseis-20144

Η εκδηλώσεις ξεκίνησαν από τις 10 το πρωί, στον πεζόδρομο της Χαριλάου Τρικούπη, με διανομή ενημερωτικού υλικού και της, γνωστής πλέον, κόκκινης κορδέλας, το παγκόσμιο σύμβολο ευαισθητοποίησης και υποστήριξης των όσων ζουν με την ασθένεια.

koi-aids-ekdiloseis-20141

Ο αντιδήμαρχος κ. Κ. Καλατζής που ήταν παρών στον χώρο της εκδήλωσης, σχολίασε ότι οι Έλληνες έχουν ξεχάσει την ύπαρξη της νόσου, παρ’ ότι τα κρούσματα είναι συνεχώς αυξανόμενα. «Ο δήμος Αγρινίου σήμερα κάνει μια εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού της πόλης του Αγρινίου με σκοπό την προφύλαξη από την μάστιγα του aids. Παρατηρούμε ότι τα κρούσματα είναι περισσότερα σε μεγαλύτερες ηλικίες, παρά στη νεολαία. Φαίνεται πως οι Έλληνες έχουμε ξεχάσει την ύπαρξη της νόσου», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Καλατζής.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και το απόγευμα στην Ηλία Ηλιού 5.30μμ-9.00μμ και στην Πλατεία Σουλίου 5.30-9.00μμ. 

bjkkoi-aids-ekdiloseis-20143 φωτογραφία 2 (1)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close