ΕξελίξειςΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Αιχμές Χαρίτση για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ – «Παρακολουθούμε τον εκφυλισμό ενός πολιτικού χώρου» (video)

«Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μας χαροποιούν ούτε μας εκπλήσσουν», ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης

Σε συνέντευξη του, ο Αλέξης Χαρίτσης μίλησε για όσα έχουν γίνει στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, τόνισε ότι «αυτό που παρακολουθούμε είναι ο πλήρης εκφυλισμός και η απαξίωση ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε ότι: «Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μας χαροποιούν ούτε μας εκπλήσσουν. Είναι εξελίξεις τις οποίες τις είχαμε διαβλέψει εγκαίρως. Αυτό που παρακολουθούμε είναι ο πλήρης εκφυλισμός και η απαξίωση ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου.»
«Ήτανε σαφές ότι με τη νέα ηγεσία ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται στην απαξίωση»


Στην συνέχεια, ο ίδιος ανέφερε ότι «Εξηγήσαμε εξαρχής τους λόγους για τους οποίους φύγαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήτανε σαφές ότι με τη νέα ηγεσία ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται στην απαξίωση. Μία ηγεσία η οποία δεν έχει την παραμικρή σχέση με την αριστερά, δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον προοδευτικό χώρο εν γένει, δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη σοβαρότητα.

Αυτό το οποίο βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες είναι ακριβώς οι τελευταίες πράξεις αυτού του δράματος. Δεν μπορεί μία πολιτική δύναμη της αριστεράς, μία πολιτική δύναμη η οποία έχει κυβερνήσει, έχει διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας όλα τα προηγούμενα χρόνια και είναι και σήμερα αξιωματική αντιπολίτευση, αντί να παράγει πολιτική να παράγει τοξικότητα.»
«Μιλήσαμε για μία πράξη ευθύνης»

Ακόμη, πρόσθεσε ότι «Θεωρώ ότι αυτό το οποίο είναι σημαντικό στις σημερινές συνθήκες είναι να υπάρχει μία πολιτική δύναμη σοβαρότητας, αξιοπιστίας και ειλικρίνειας. Και η πολιτική δύναμη αυτή είναι η Νέα Αριστερά.

Για αυτό μιλήσαμε, από όταν αποχωρήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλήσαμε για μία πράξη ευθύνης. Πράξη ευθύνης απέναντι σε ένα ολόκληρο πολιτικό χώρο, πράξη ευθύνης απέναντι σε μία ολόκληρη κοινωνία η οποία περιμένει να υπάρξει μία σοβαρή, αξιόπιστη, εναλλακτική διέξοδος απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».


in.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button