Όλα τα ΣπορΡοή Ειδήσεων

Ο Αγρινιώτης αιμοκαθαιρόμενος αθλητής Μάριος Μαρκόπουλος στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης (φωτο)

Ο Μάριος Μαρκόπουλος, Αγρινιώτης αθλητής, νεφροπαθής, που κάνει θεραπεία αιμοκάθαρσης μέρα παρά μέρα, συμμετείχε στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης. Για πρώτη χρονιά, έτρεξε στο αγώνισμα των 5.000μ.

Το μήνυμα από αυτή την προσπάθεια είναι να «προκαλέσει» και να «προσκαλέσει» τους συνασθενείς του να γυμναστούν, μιας και ο αθλητισμός και η ήπια γυμναστική τους βοηθά στην βελτίωση της θεραπείας τους. Ακόμη, διατηρούνται σε μια καλή φυσική και σωματική κατάσταση προκειμένου να δεχτούν το πολυπόθητο δώρο της μεταμόσχευσης!


Επίσης, ο Μάριος θέλει μέσα από την αγωνιστική του προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει όλους τους ανθρώπους στην ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και να τους καλέσει να χαρίσουν ζωή με την προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο. Μέσα από την συζήτηση και την ενημέρωση όλοι οι συνάνθρωποί μας μπορούν να καταλάβουν την σημασία της Δωρεάς Οργάνων και την σωτήρια για τους συνασθενείς του Μάριου μεταμόσχευση!

Τέλος, θέλει να υποστηρίξει την ισότιμη μεταχείριση και τον σεβασμό των ΑμεΑ από την κοινωνία δείχνοντας μέσα από τον αθλητισμό πως μπορούν τα ΑμεΑ να συμμετέχουν ισότιμα στην καθημερινή κοινωνική ζωή.

Επόμενοι αγώνες δρόμου για τον Μάριο είναι Κυριακή 14/10/2018 στο Run Together και ο Μαραθώνιος της Αθήνας στις 11/11/2018.

Είναι αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, στίβου και του bowling, με σημαντικές διακρίσεις και μετάλλια σε Πανελλήνιους και Πανευρωπαϊκούς
αγώνες, την φετινή χρονιά κατέκτησε 2 χρυσά και 1 χάλκινο στους 10ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Αιμοκαθαιρομένων και Μεταμοσχευμένων.

Ο Μάριος με ανακοίνωσή του ευχαριστεί θερμά τους προπονητές του, Ευθύμη Αμερικάνο (επιτραπέζια αντισφαίριση), Παύλο Κεχαγιά (bowling), Αντώνη Καλπουζάνη (στίβος) που του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, τον Σύλλογο Αθλουμένων Νεφροπαθών και τους υποστηρικτές του.

Μπορείτε να στηρίξτε και να παρακολουθείτε την προσπάθειά του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα:

Facebook: Marios Markopoulos – Μάριος Μαρκόπουλος
Instagram: MarioMarkopoulos
Youtube: Marios Markopoulos – Μάριος Μαρκόπουλος

Σκέψου τη ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ… χάρισε ΖΩΗ!

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button