ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Απλήρωτοι εργαζόμενοι δήμου Αγρινίου: “Η όποια ευθύνη βαραίνει πρώτα τη διοίκηση” λέει ο αν. Γραμματέας της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Τη στιγμή που η σχέση δημοτικής αρχής Αγρινίου και εργαζομένων φαίνεται πως βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, εξαιτίας των απλήρωτων υπερωριών, η κατάσταση κάθε άλλο παρά προς εκτόνωση φαίνεται να οδεύει.

Στο παρασκήνια της ιστορίας αυτής, που “σέρνεται” από τον Απρίλιο του 2019 αλλά μόλις πρόσφατα έγινε γνωστή, υπάρχουν διάφορες φήμες και πληροφορίες, για έναν υπόγειο “πόλεμο” αλληλοκατηγοριών που μαίνεται ή ακόμη και συμπεριφορών που φθάνουν στο επίπεδο των απειλών.


Είναι χαρακτηριστικό πως ο αναπληρωτής Γραμματέας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της πανελλήνιας ομοσπονδίας εργαζομένων στους δήμους της χώρας, κ. Γιάννης Τσούνης, κάνει λόγο για “εκβιασμούς” που δεν θα πρέπει να υπάρχουν, γιατί μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Ο κ. Τσούνης, που σημειωτέον, είναι από το Αγρίνιο και είναι πρόεδρος των εργαζομένων στον δήμο Αιγάλεω, παρακολουθεί την κατάσταση με τις απλήρωτες υπερωρίες στον δήμο Αγρινίου εδώ και μήνες και μιλώντας στο agriniowebradio.gr και τον ΑΝΤΕΝΝΑ STAR 103,5 FM, εκφράζει την απορία του για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση.

Όπως σημειώνει υπάρχουν συγκεκριμένες ενέργειες που θα μπορούσαν να γίνουν από την πλευρά του δήμου, οι οποίες δεν έγιναν, χαρακτηρίζοντας παράλληλα, απόλυτα θεμιτή την απόφαση των εργαζομένων να μην ξανακάνουν υπερωρίες εάν δεν πληρωθούν γι’αυτές που πιστοποιημένα έχουν κάνει από τον Απρίλιο του 2019 μέχρι σήμερα. Επισημαίνει μάλιστα πως επέδειξαν μεγάλη υπομονή και δεν έκαναν κάτι, ούτε την προεκλογική περίοδο, αλλά ούτε και την περίοδο των εορτών

“Εάν έμενε απλήρωτος πχ ο Χατζηγιάννης, ή οι δαπάνες για τα λαμπάκια, δεν θα γίνονταν χαμός από την δημοτική αρχή; Γιατί δεν υπάρχει η ίδια ζέση για τους εργαζόμενους;” είναι ένα βασικό ερώτημα που θέτουν οι συνδικαλιστές.

Ακολουθεί το ηχητικό με τις δηλώσεις του Γ. Τσούνη:

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button