Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Συγκέντρωση βοήθειας από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. σε πληγέντες των Τρικάλων

Ύστερα από επικοινωνία του Προέδρου του ΣΕΠΕ Τρικάλων με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου – Θέρμου, σχετικά με τις ανάγκες που παραμένουν στις περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία Daniel, ξεκινά η συγκέντρωση όσων ειδών μας ενημέρωσαν ότι χρειάζονται άμεσα αυτή την περίοδο.

Σύμφωνα με έγγραφο που έστειλε ο Σύλλογος των Τρικάλων:


«Από τους εκπαιδευτικούς που είναι μέλη της σχολικής μας κοινότητας και διαμένουν στην περιοχή, καταστράφηκαν ολοσχερώς οι κατοικίες τριών και μερικώς οι κατοικίες και οι βοηθητικοί χώροι τεσσάρων εκπαιδευτικών τουλάχιστον.

Σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση των σχολικών κτηρίων  κι επειδή το νερό ξεπέρασε το ενάμισι μέτρο μέσα σε κάποια  σχολικά κτήρια καταστράφηκαν θρανία, καρέκλες αλλά και η υλικοτεχνική υποδομή και τα αρχεία των σχολικών μονάδων. Σ’ αυτές τις περιοχές που υπήρξαν καταστροφές στα σχολικά κτήρια  υπήρξε και μεγάλη καταστροφή στις κατοικίες των μαθητών μας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι αυτών των περιοχών να φιλοξενούνται σε διάφορες δομές, ξενοδοχεία, σκηνές και σε σπίτια συγγενών και φίλων.

Η  κατάσταση στα σχολεία αλλά και σε σπίτια των συμπολιτών μας στην περιφερειακή ενότητα Τρικάλων είναι τραγική.

Για την μερική αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων που σας περιγράψαμε και προκειμένου να βοηθήσουμε τις οικογένειες των μαθητών που επλήγησαν, χρειαζόμαστε είδη ένδυσης και κουβέρτες για 150 μαθητές και μαθήτριες περίπου.

Παράλληλα θα βοηθούσε και η προμήθεια μέρους του υλικού που σας παραθέτουμε για κάποια δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία:

 • Γεωμορφολογικοί και πολιτικοί χάρτες
 • Παιδικά λογοτεχνικά βιβλία
 • Ξύλινα και πλαστικά τουβλάκια
 • Διάφορα παιχνίδια (κούκλες, πλαστικά ζωάκια, πλαστικά φρούτα)
 • Παζλ – ξύλινα παζλ
 • Αναλώσιμα υλικά (μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, κηρομπογιές, χαρτιά Α4, κάνσον χαρτιά, οντουλέ, γκοφρέ χαρτιά).»

Καλούνται, λοιπόν, εκπαιδευτικοί,  γονείς των μαθητών/τριών και κάθε συμπολίτης, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, να στηρίξουν την προσπάθειά αυτή, με σκοπό να προσφερθεί στους συνανθρώπους μας η μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια, για να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν.

Η συγκέντρωση των παραπάνω ειδών ξεκινάει από αύριο, Πέμπτη, 26-10-2023 και μέχρι την επόμενη Πέμπτη, 2-11-2023, σε Δημοτικά Σχολεία που έχουν οριστεί ως κέντρα συλλογής (ώρες λειτουργίας των σχολικών μονάδων), όπως αναφέρονται παρακάτω:

 • 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου
 • 21ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου
 • 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου
 • 2ο Δημοτικό Σχολείο Θεστιέων
 • Δημοτικό Σχολείο Στράτου
 • Δημοτικό Σχολείο Γραμματικούς

Τα πράγματα που θα συγκεντρωθούν, θα μεταφερθούν, με έξοδα του Συλλόγου, στα Τρίκαλα για να παραδοθούν στο Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. Τρικάλων και να διανεμηθούν σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν.

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button