Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Στοιβαγμένα κλαδιά κλείνουν το πεζοδρόμιο της Ν. Καζαντζάκη (φωτο)

Σύμφωνα με ενημέρωση από πολίτες της περιοχής στην οδό Ν. Καζαντζάκη, ανατολικά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, εδώ και δυο εβδομάδες κομμένα κλαδιά δέντρων έχουν εναποτεθεί πάνω στο πεζοδρόμιο και εμποδίζουν την κίνηση των πεζών, ενώ είναι επικίνδυνα και για τους μαθητές που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο και αναγκάζονται να κατέβουν στο οδόστρωμα.

Όπως ανέφεραν κάτοικοι, έχει γίνει καταγγελία στο τηλέφωνο 15194 για να ειδοποιηθεί η αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Αγρινίου, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η αποκομιδή των κλαδιών.


Να θυμίσουμε βέβαια ότι, με βάση προηγούμενη ανακοίνωση της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου, «… ενημερώνονται οι δημότες που θέλουν να πετάξουν κλαδιά και υπόλοιπα κοπής δένδρων από αυλές κήπων ότι μπορούσαν να επικοινωνούν στο τηλ. 15194 χωρίς χρέωση και εφόσον έχουν ελαχιστοποιήσει τον όγκο των κηπευτικών απορριμμάτων με περίδεση (ανθεκτικό σκοινί ή σύρμα) να τα βγάζουν στο πεζοδρόμιο δίπλα στους κάδους».

Όπως συνέχιζε η ανακοίνωση, «…αυτό θα γίνεται την ημέρα και ώρα αποκομιδής που θα ανακοινωθεί από το Τμήμα Αποκομιδής της Δ/νσης Καθαριότητας του Δήμου ότι θα περάσει ειδικό όχημα. Με αυτό τον τρόπο δεν εμποδίζεται η κυκλοφορία οχημάτων ή πεζών και βελτιώνεται η εικόνα της πόλης μας» .
Βέβαια έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές πολίτες να κόβουν τα κλαδιά, να τα εναποθέτουν «χύμα» αλλά να μην ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία για την απομάκρυνσή τους, κάτι που έχει αναφέρει σχετικά πρόσφατα και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παπαδημητρίου.

Διαβάστε Επίσης

Πάντως, καλό θα ήταν να απομακρυνθούν τα στοιβαγμένα κλαδιά στην Καζαντζάκη, διότι εμποδίζουν την κίνηση, πεζών, ατόμων ΑΜΕΑ, μαθητών του Παπαστράτειου Γυμνασίου και των διπλανών δημοτικών, αλλά και μητέρων με μικρά παιδιά, που πρέπει να κατεβάσουν τα καροτσάκια στο δρόμο και να τον διασχίσουν, διατρέχοντας κίνδυνο για την ασφάλειά τους από τα διερχόμενα οχήματα.

agrinio apokomidi kladion 2

agrinio apokomidi kladion 3

agrinio apokomidi kladion 4

Χορηγούμενη

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button